les abraçades

Páginas: 3 (719 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2014
Com el diccionari.cat ens descriu, una abraçada és l’acció d’abraçar: cenyir, estrènyer, amb els braços. Però, realment una abraçada és molt més que això. Podríem dir que és una forma de connectaramb una persona , de forma que transmetem una energia màgica que produeix diferents sensacions segons la situació en la que es produeix i la persona. Quan abracem a algú, és una forma de mimar idesprendre afecte, i tots necessitem aquesta sensació de sentir-nos estimats.
Per què necessitem abrasades?
Durant els primers anys de vida, és necessari rebre abraçades i carícies per sobreviure.Estudis fets amb nadons asseguren que l’absència de contacte físic produeix la mort de milions de neurones del cervell. Durant el creixement a la infància la falta de gestos d’afecte fa que no es produeixisuficient hormona del creixement, això està demostrat per científics de la Universitat de Duke (USA), aquesta falta dona lloc al que s’anomena “nanisme psicosocial”. A més, investigacions recentsrevelen que el cervell d’un nadó que no rep carícies és aproximadament un 20% més petit.
La importància del contacte físic no disminueix quan creixem , sinó tot el contrari. Estudis realitzats a laUniversitat de Carolina del Nord revelen que quan altres persones ens toquen o ens abracen qualsevol edat augmenten els nivells sanguinis d'oxitocina, sobrenomenada com "hormona de l'amor", i disminueixenla pressió arterial i el ritme cardíac . "Passejar de la mà de la nostra parella durant deu minuts o , simplement , un breu abraçada poden tenir un efecte protector sobre el cor en començar una durajornada laboral", explicava Karen Grewen, coautora de l'estudi.


El poder d’una abraçada.
El contacte físic, és necessari per al nostre benestar psicològic, emocional i corporal; augmental'alegria i la salut de l'individu i de la societat.
Tots funcionaríem millor durant el dia, si abracéssim o ens deixéssim abraçar. Si bé és cert que donar o rebre una abraçada és una cosa simple i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS