Les arracades de la mestra

Páginas: 3 (530 palabras) Publicado: 16 de enero de 2015
LES ARRACADES DE LA MESTRA

Les arracades de la mestra no és qualsevol llibre, sinò un grapat d´amor i pedagogia, dos conceptes que conviuen estretament i són inseparables al llarg de l´obra deMari Carmen Díez Navarro.
L´autora encunya dos expressions:”pis de dalt” i “pis de baix”(paraules que surten del cap i del cor,respectivament).
Tant al llibre com a la conferència, l´autora varessaltar la importància de l´educació emocional, tan necessària a la nostra societat.
Hem d´apropar-nos als nostres alumnes, especialment als més petits, a la fi de conéixer els seus sentiments i les seuesinquietuts.
No han d´interessar-nos únicament les seues aptituds intel.lectuals: hem d´establir un vincle afectiu amb ells per conéixer´ls millor i crear una relació personal de proximitat.D´aquesta manera, podem fer tasques on els alumnes parlen de sí mateixos, dels seus gustos i costums, ja que és molt important que els alumnes tinguen un lloc diferenciat i personal i puguen sentir-se únics.Es recalca el fet d´ajuntar-se per a parlar i poder pensar en veu alta, ja que dialogar és un aprenentatge inestimable per viure en societat.
I això es l´escola, una societat petita, on podemexperimentar, descobrir, inventar, aprendre...és un lloc on caben les emocions i els coneixements i podem descobrir el món.
Hem d´intentar crear a les nostres escoles un ambient prou afectuós i amable, onels xiquets puguen adquirir coneixements i valors, com el respecte, la honestitat,la tolerància..
Cal treballar conjuntament amb els pares dels xiquets, al afi d´anar en la mateixa direcció.
Hi hapares incapaços de posar límits els seus fills.aquest problema és cada vegada més habitual.
A voltes els pares són massa consentidors o massa estrictes. Cal trobar un equilibri i posar límits quan façafalta i reforçar positivament el comportament dels xiquets quan siga necessari(tant a casa con a l´escola).
Els primers anus de vida dels infants són bàsics a la seua vida. Per aquest motiu, hem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • les arracades de la mestra
  • ressenya les arracades de la mestra
  • MESTRO
  • MESTRO
  • mestre
  • Mestro
  • Mestro
  • Mestra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS