Les bacants d'eurípides

Páginas: 2 (480 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2011
Les Bacants d'Eurípides

El Déu Dionís era fill de Zeus i Sémele , filla del Rei de Tebas . Després del viatge al llarg de tota l'Asia , Dionís arriva a Tebas disfraçat de persona normal ,acompanyat per un grup de dónes anomenades Bacants. Dionís arribava a la ciutat per demostrar que era un Déu , però el Rei ho negava.

Cadme i Tirèsies es disposen a participar amb els ritus en honor aDionís , Tirèsies l'hi explica a Penteu com va inventar el vi i l'hi explica la veritat de com va néixer Dionís . ( quan Zeus va fulminar a la mare de Dionís que estava embaraçada i es va ficar el fill ala cuixa.). Però Penteu no els hi fa cas i fa catpurar Dionís , però les bacants s'escapen com per art de màgia.

Però Dionís s'escapa i surt del palau que s'està a punt de derrumbar. Al surtirexplica a les Bacants el que ha succeït : Dionís ha fet caure el palau i ha cremat el sepuclre de la mare de Penteu i ha creat un fantasma al qual Penteu mata pensant-se que era Dionís , així aplenar-sede Glòria.

Un missatger l'hi explica a Penteu que uns cors de bacants (dirigides per la mare de Penteu i les seves germanes) han destruït dos aldees i matat als seus habitants quen intentavenmatar-les . Després tornen a una muntanya on havien creat un riu de vi , un riu d'aigua i un altre de llet i mel.

El missatger l'hi diu a Penteu que reconegui a Dionís com a Déu ja que era impossibleque un grup de dónes hagues matat a tants homes sense ni una ferida, però Penteu s'hi nega i prepara l'exèrcit, llavors Dionís encara disfraçat li ofereix a Penteu el poder veure les vacants i el guíafins a un turó on Dionís el lliga en un avet i les vacants boixes incluint-hi la seva mare el maten i el desquartitzen.
Llavors les bacants tornen al Palau on Cadmee fa entrar am raó a Ágave , mare dePenteu , tot seguit entra Dionís al Palau i desterra a Ágave i les seves germanes . A cadme l'hi diu que serà convertit en drac i la seca esposa en serp i lluitarant per el Déu ares fisn que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS