Les Catifes No Son Magiques

Páginas: 2 (367 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2012
Les catifes no són màgiques



Per començar , aquest text s’anomena Les catifes no són màgiques de l’escriptora Carme Miquel. En segon lloc, el títol recorda una pel·lícula anomenada Aladí, onles catifes volen. L’autora posa aquest títol per explicar que les coses no són com pareixen ser. També ,cal dir que aquest relat és un text argumentatiu, ja que dóna una opinió i intenta convèncer-nosmitjançant una tesi. L’autora corrobora la seua tesi mitjançant arguments. El nom del xiquet seria un argument de qualitat i el SACCS seria un argument d’autoritat , ja que en aquest sentit no té lamateixa creença la protagonista que una asosiació que va en contra de l’esclavitud infantil.

A més el text pertany a l’àmbit periodístic, ja que aquest text és un article d’opinió que ha sigutpublicat en un diari. També es pot dir que en el text no es comparteix el temps de l’enunciació entre l’emissor i el receptor.

A continuació faré un resum del relat:

Aquest text tracta sobre unadona que li agraden unes catifes fetes a mà , anomenades Kilims. Fins el moment en té dues, les dos pertanyen a països orientals.El dia de pasqua llegeix en el diari que un xiquet de dotze anys ha sigutassasinat al Paquistà per una màfia de catifes. El xiquet s’anomena Iqbal Masih i era el president de la secció infantil del Front d’Alliberament del Treball Forçat de Paquistà (BLLFP). Seguidamentllegeix que més de vuitanta milions de xiquets són exclavitzats en diferents països per la indústria de les catifes i que hi ha assosiacions que van en contra de l’esclavitud infantil com pot ser laSACCS (Coalició del Sud dÀsia contra la esclavitud infantil) . En poques paraules, la dona reflexiona i diu que sabent el que ha llegit, ja no veu tan bonics els Kilims.

Per acabar, jo pense que lafinalitat d’aquest text és convèncer-nos de què les coses no sempre són el que aparenten ser, que hi ha empreses que exploten a la gent amb uns salaris miserables simplement per a enriquerir-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La pomme magique
  • Les Màgiques Nits De Prada
  • trabajo les magiques nits de prada
  • Les Magiques Nits De Prada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS