Les Cendres Del Cavaller

Páginas: 2 (282 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
A Les cendres del cavaller , l’autor ha volgut, en primer lloc, destacar la funció divulgativa de la novel·la. El seu llibre no es planteja únicament com unanovel·la històrica, ni com un estudi biogràfic, ni tan sols per a reproduir l'estil i el llenguatge de l'època, evitant caure en el temut didactisme i donant-li al seurelat vida pròpia. En un segon lloc s’ha de citar la imatge realista del personatge. El cavaller Martorell pateix traïcions, frustracions personals, conflictes amb lajustícia, presó i fallides econòmiques que el porten a la ruïna poc abans de ser mort. D’altra banda coneixerà també l'amor, encara que molt desproporcionat si elcomparem amb les desgràcies que l'acompanyaran a cada pas. Ens trobem, per tant, al davant del perfecte cavaller, heroic i valerós. Ni més ni menys que com elTirant.

Altre dels eixos bàsics del llibre és la seva plasmació d'un temps de canvi. És una etapa en la qual els cavallers, l’honor i l’altruisme es veuen desplaçatspels valors burgesos, la corrupció de lleis i el poderós atractiu dels diners. "Era temps de comerç i lleis, no de terres i d'honor", cita Joanot Martorell. Elsdols a ultrança ja en son part del passat, ara tot es resol amb advocats i lleis que només emparen aquells amb les butxaques plenes.

Concloent direm que en laseua totalitat, Les cendres del cavaller és un llibre que, encara que respectant la seva funció d'obra divulgativa, ens mostra els últims moments d’un món fascinantvist a traves dels ulls d’un home que no accepta aquest canvi. L'autor encara que no ha buscat en cap moment fer una obra mestra, ho ha aconseguit plenament.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les Cendres Del Cavaller
  • Cendres del cavaller
  • les cendres del cavaller
  • Comentario Les Cendres Del Cavaller
  • Cendres del cavaller
  • Cendres Del Cavaller
  • Les Cendres Del Cavaller
  • Les cendres del cavaller

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS