les cobles de peirot

Páginas: 2 (382 palabras) Publicado: 27 de agosto de 2015
LES COBLES DE PEIROT
CANÇÓ POPULAR

Lo Peirot aixeca guerra té els soldats aquartelats per riberes i muntanyes tots los passos té tancats. Ell n'és molt venerat, la di-go, di-go, di-go,di-go. Ell n'és molt venerat o per força o per grat. Amb los molins ha fet pactes per viure més descansats; que els darà aigua abudanta sols que no hi molguin blat. Los moliners no hi fan bonnas la di-go, di-go, di-go, di-go. Los moliners no hi fan bon nas a ballar tal contrapàs.
Tots els que desitgen viure en la noble Seu d'Urgell, les dents i queixals descansen però ho fan pagaral ventrell. Diuen que aquella ciutat, la di-go, di-go, di-go, di-go. Diuen que aquella ciutat, a molts causa maldecaps.
Ha donar Castellciutat per cap de corregiment perquè allí pagant no estroba res que sia d'aliment. És cosa molt de plorar, la di-go, di-go, di-go, di-go. és cosa molt de plorar, que molts passen sense pa.
Los de Torres i Alàs se lleven a mitja nit perquè nosopen al vespre i la fam los treu del llit. Així ho han de practicar, la di-go, di-go, di-go, di-go així ho han de practicar, per poder lo temps passar.
Fa la visita solemne en el pobled'Artedó. Ges i Cerc contribueixen amb lo poble de Lletó. Tots han prestat jurament, la di-go, di-go, di-go, di-go, tots han prestat jurament de servir-lo fidelment.
Ha posat la plaça d'armes en lopoble d'Adraén, le sha donat per adjunteri Fòrnols, Josa i Tuixent. La Bastida i Navinés, la di-go, di-go, di-go, di-go, La Bastida i Navinés també són d'aqueix congrés.
Fa gran guerra a losde Gòsol que volien ser valents; busquen per alimentar-se i no fan servir les dents. A La Vansa són citats, la di-go, di-go, di-go, di-go, a La Vansa són citats per viure atormentats.
Demanaper son retiro aquell casot de La Quera; s'ha fet compondre lo llit a dintre de la astera.
Passadores i sedàs, la di-go, di-go, di-go, di-go, passadores i sedàs, fan de coixí i matalàs.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La cobla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS