LES CRÒNIQUES

Páginas: 2 (441 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2014
GUILLEM DE CABESTANY

Va ser un trobador que va rebre molta popularitat per la seva vida després de mort. Va ser protagonista de la llengeda del Cor menjat de Manuel Mujica Laínez tot i que estàcomprovat que no era real, ja que les dates registrades de la defunció del rei Alfons o del casament de Saurimonda ho confirmen.

Penso que una vida com la de Guillem de Cabestany és molt pocprobable que pugui passar en la societat actual. Ara per ara, o et dediques a fer escàndol i ser el centre d’atenció dient i fent estupideses o aconsegueixes centenars de contactes per arribar a ser una micaimportant, amb un cert estatus.

GUILLEM DE BERGUEDÀ

Fou un baró i trobador caracteritzat per assassinar a Ramon Folc, un altre trobador amb el que no s’hi portava gens bé. Va ser una traïció iaixò fou el que el va empènyer a amagar-se i fugir de Catalunya. Se’l descrivia com un home molt poc respectuós amb les mullers, germanes i filles de qualsevol i això no ajudava en la seva relació ambla gent.
Molts dels seus poemes eren sirventesos amenaçant, insultant i humiliant als altres.
Va ser un personatge tant odiat que va morir assassinat per un soldat d’un dels seus enemics.

Crecque vivim en un món on ja gairebé res ens sorprèn i, això, és un problema. Si ara sortís per les notícies un cas com el de Guillem de Berguedà, no pegaríem un bot del sofà. El context no seria elmateix però les intencions sí. Les ganes de venjança, de fer mal al que té més i de no saber-ho controlar, ha existit sempre.

JAUFRÉ RUDEL

Va ser un home d’aquella època on l’amor platònic ompliaels temples i els carrers empedrats. Si més no, aquest va poder complir el desig de veure-la i morir als seus braços.

La meva opinió és aquests casos ja fa molt que es van esgotar, com l’arròs enel dia nacional de la paella o com els llibres de lectura obligatòria el primer mes d’escola.
Ja no busquem aquella persona que ens aporti tot allò que ens fa falta. Ara, o tens un bon cos o “se’t...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PC Cròniques
  • Cròniques Catalanes
  • Croniques
  • Les quatre grans croniques
  • Cronique
  • Català: Croniques Y Més
  • Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques de la veritat Oculta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS