les dançes autonomiques

Páginas: 3 (730 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014




BIOGRAFIA:
Va nàixer el 8 de febrer de 1828 a Nantes (França) i va morir a Amiens (França) el 24 de març a l’any 1905.
Es un escriptor francès considerat el fundador dela moderna literatura de ciència ficció. Va predir en els seus relats fantàstics l’aparició d’alguns dels productes generats per l’avanç tecnològic del segle XX , com la televisió, els helicòpters,elssubmarins o les naus espacials.
Va estudiar filosofia i retòrica en el liceu de Nantes i va viatjar a París, complint els desitjos del seu pare , per a seguir la carrera de lleis. En 1848 vacomençar a escriure alguns sonets i textos de teatre, i dos anys més tard va aprovar la seua tesi doctoral de dret i va optar a la carrera de lletres.
Els seus inicis literaris van ser difícils, les sevespeces de teatre no varen tindre molta importància , i va recórrer a la docència per a sobreviure . En 1857 es va convertir en agent de borsa i va començar a viatjar, va visitar Anglaterra, Escòcia,Noruega i Escandinava i va continuar els seues escrits.
Va ser el segon escriptor mes traduït del món després d’Agatha Christie.
OBRES:
Verne va escriure una obra molt extensa. Les seves obres mesdifoses son les narracions publicades sora el titol Voyages a partir de 1862. Tambe va escriure contes, assaigs, teatre i poesía. Algunes de les seves obres han estat adaptades al cinema.
Va conèixera l’editor Hetzel qui es va interessar per els seus textos i li va publicar “Cinc setmanes en globus” a l’any 1862 i es va convertir en un èxit i va aconseguir estimular les novel·les d’aventures ifantasia. El mateix editor li va encarregar una col·laboració regular per a la revista Magazine Déducation et de Recreation, i en poc de temps va aconseguir una gran celebritat.
Aprofitant els seusconeixement geogràfics, adquirits a través de nombrosos viatges per Europa, es va convertir en un especialista dels relats d’aventura de tall científic. El seu domini de la tensió dramàtica li va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dancer
  • Dance
  • Danc
  • dance
  • Dance
  • Dance
  • dance
  • Dance

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS