Les dones maltractades

Páginas: 2 (471 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2010
Les Dones Maltractades

Després de realitzar el treball, m’he adonat que la violència domèstica contra les dones no és un problema aïllat sinó que és un fet o conflicte social molt greu.

Laviolència domèstica no és un problema que estigui en algunes parts del món o en algunes ciutats, sinó que està estès arreu del món. Trobem aquest problema entre gent d’un estatus social alt, mitjà obaix, entre espanyols, francesos, xinesos... Hi ha homes amb estudis i sense estudis que proporcionen abusos a les seves dones... Podem dir que és un problema que està per tot el món i per totes lessocietats (...)

D’altra banda, amb la legislació, penso que la nova llei ha millorat, amb penalitzar més severament els casos de violència, tot i que les sentències haurien de ser més dures i elsjudicis s’haurien de fer més ràpids, segons el meu parer (...)

Les dades de casos de violència domèstica a Sabadell que m’han facilitat són dades de casos denunciats i es desconeix els casos en que no esdenuncia.

La meva opinió és que els casos de violència domèstica a Sabadell no han augmentat segons han anat passant els anys, sinó que ara es denuncien més i ja no es calla tant com antigament(...)

Amb la realització del treball he trobat una conclusió ben clara, quant a la situació laboral de la víctima a Sabadell. La suma de les dones que estan amb baixa laboral, les que són mestressesde casa, les dones a l’atur i les que no se sap la seva ocupació (podrien ser prostitutes o dones que fan treballs il·legals, tot i que això pertany al camp purament especulatiu) tenim exactament el52% de les dones que pateixen maltractaments, és a dir, la meitat. Potser totes elles tenen alguna característica que comparteixen, per exemple el fet de que totes segurament depenen del salari delpare de família, de la persona que li porta a treballar o la obliga, en el cas de ser prostituta, de la persona amb la que visquin... i això els hi fa dependre d’una altra persona i no poder tenir ella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • donas
  • donas
  • Done
  • Dones
  • Dones
  • El don
  • donaan
  • DONAR

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS