Les dones i la revolució francesa

Páginas: 2 (359 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2013
Com van participar les dones en els esdeveniments de la Revolució Francesa? Busca’n exemples entre els documents.
La Revolució Francesa

Com van participar les dones en els esdeveniments de laRevolució Francesa? Busca’n exemples entre els documents.
Les dones van participar activament en la Revolució Francesa, van reclamar els seus drets civils igual que els homes, però, a les ciutadanes adiferència se’ls hi negava el dret a vot, i això les convertia en ciutadanes passives. En el 1793 també va ser prohibit formar clubs femenins, com per exemple Claire Lacombe, actriu francesa que vacrear “la Societat de Republicanes Revolucionàries” que va acabar desfeta.

Explica la contradicció en què van incórrer els revolucionaris francesos en abordar els drets de les dones. Què opina elmarquès de Condorcet sobre aquesta situció?
Per una part, les dones volien tenir igualtat i llibertat, drets civils i participació política, però els revolucionaris francesos es negaven a concediraquests drets. El marquès de Condorcet va ser un il·lustrat que va exigir el reconeixement dels drets de la dona. Condorcet, considerava que els homes havien violat la llei pel fet de privar el dret a vota la meitat del gènere humà, i no creia que hi hagués igualtat en la societat si les dones no tenien els drets civils.

Llegeix la Declaració dels Drets de la Dona i de la Ciutadana:
Per què Olympede Gouges va redactar una Declaració de Drets específica per les dones? Quins drets hi reivindica? Comenta el sentit de la frase en cursiva.
Olympe de Gouges va escriure la Declaració de Drets per ales dones, perquè eren les persones de la societat que tenien menys dret em el sentit polític, creia que les dones també tenien que formar part de l’Assemblea Nacional perquè també eren representantsde la nació i el motiu de que no anés bé el govern del país era perquè no hi participaven les dones. En el text s’hi reclamen certs drets com per exemple, el dret de l’expressió, la llibertat, dret...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les dones i la revolució francesa.
  • revolucio francesa
  • La Revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • Revolució Francesa
  • REVOLUCIÓ FRANCESA
  • La revolució Francesa
  • La revolució francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS