Les Drogues

Páginas: 8 (1780 palabras) Publicado: 26 de abril de 2012
LA DROGA

Moltes persones no saben cuants problemes donen les drogues.
Molta gent escomença quan es jove, que normalment es l’amic el que li oferix tomar alguna beguda, o droga. Moltissima gent diu que no pase res, que per una vegada que la probes no passe res, pero poc a poc aixó va cambiant , un dia , l’altre, l’altre i així cap al día que descubreixes que no pots parar , pero que te hopases molt be quan el tomes…

LA DROGA = Una droga és una substància que altera el funcionament normal de l'organisme una vegada que entra en contacte amb ell. Ni han molts tipus de droga per exemple : alcohol, nicotina, cafeína, inhalantes, esteroides, marihuana o cocaína.
Ni han molts mes tipus de droga, moltissimes no les coneix ni la propia persona que la toma.


Les diferents droguestenen efectes diferents en l'organisme.algunes drogues
poden causar lucinacions. Altres poden accelerar o reduir la activitat del teu organisme. Si la consumeix molt, pots arribar a morir.

Perque la gent la toma? Alguns diuen que les consumeixen perquè tenen amics o gent proper a ells que també ho fan i per divertir-se dins el grup. Altres les prenen per simple curiositat, per veure com es senten.Alguns les digerixen per evitar situacions difícils que poden sorgir als estudis, a la feina, amb la família o
amb els amics.Situacions dificils de la vida. També hi ha gent que les consumeix perquè són addictes i no poden deixar de consumir eixe tipus de droga. En eixe moment cuan es converteixen en la addicció es quan la droga es converteix en algo molt mes important que la familia, amics,treballs etc.

Els efects que produeixen son molt molt molt roïns . També es veritat que depen de la frecuencia en el que la tomes , pero també ni han drogues que només per tomarles una sola vegada ia te poden causar efectes duraders . Exemples:
Alcohol: pèrdua de control muscular, disminució dels reflexos, vòmit i inconsciència. L'ús prolongat pot produir càncer, dany cerebral, cirrosi, guany depes, i defectes en el fetus si es beudurant l'embaràs.
Nicotina: disminució del sentit de l'olfacte i el gust, freqüentsrefredats, tos crònica, emfisema, malalties coronàries, i bronquitis crònica.
La nicotina es molt frecuent duran la juventud, perquè els jovens escomencen a probar les coses y a “ enganxar-se “ a eixos problemas.
Marihuana: insomni, disminució de laconcentració, paranoia,lucinacions, ansietat intensa, càncer, i risc d'infertilitat.


Que se pot fer per a deixar de tomar-les?
Coneix els fets, les conseqüències, les alternatives al consum … Aixina adependras que te pot pasar si seguixes tomandoles.
També tens que evitar la presión dels companys, o de la gent que et incita a que te les tomes, deixar un poc de costat a eixa gent que saps que note va be per a la teua vida. No mereixen la pena, que per la seua culpa te pugues ficar molt molt mal.
Sempre tens que reconeixer el problema que tens amb les drogues si no no pots fer res. Sempre tens que dir la veritat i tindre mentalitat de que tens eixe problema.
Sempre podras pedir ajuda a persones especialitzades, psicólegs, médics, inclús a gent que aguera passat per tot el que tu estaspasan, i que ia a finalitzat eixe recorregut de la seua vida, eixe recorregut mes roïn que roïn.

EL CONTE:
A Manuel Rodriguez li va fer molt de mal la curiositat. Ell no sabia lo que els amics consumíen ni els efectes que causava. Lo que si que sap es que una vegada que la va probar ( la cocaína ) eixa droga es va apoderar de ell, del seu cos y de la seua ment.
Va escomençar a drogarse als 14anys. Ell no entenía com a la gent li podía agradar tant tomar-la . La primera vegada que la va probar va ser amb Marihuana, ell se sentía relaxat i amb unes ganes enormes de riure.
Després un amic li va donar a probar cocaína i se pot dir que li va fascinar. Es va sentir com apoderat, eufòric, tal com si fora l’amo del món… No va tindre limits.
A rodriguez no li va importat inhalar cocaína...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS