Les drogues

Páginas: 3 (613 palabras) Publicado: 12 de enero de 2014
DROGUES
1. Definició.
Una droga és tota substància que un cop introduïda a l’organisme, fa que el cos canviï i pot modificar una o més de les seves funcions.
Poden augmentar o disminuir el seurendiment físic o psíquic, o bé poden alterar la conducta. Independendentment de si està acceptada o no per la nostra cultura --ja que, no podem oblidar que el tabac i el alcohol són drogues encaraque estiguin molt integrades en la societat-- aquesta acceptació es troba reflectida en el seu caràcter legal.

2. Drogues i Sistema Nerviós Central.
Les drogues afecten el sistema Nerviós dediverses formes. I per poder diferenciar-les, les drogues es classifiquen segons l’afecte que produeixen en aquest.
Hi ha les substàncies volàtil, aquestes produeixen un estat d’embiaguesa a aquells queles espiren. Tenen un efectes nocius de caràcter mental i orgànic.
Ho són, per exemple, el gas del riure, l'èter, el tricloroetilè,la benzina, vernissos, coles i dissolvents.
Hi ha els despressorsdel sistema nerviós central o psicolèptic, aquests inhibeixen el funcionament del sistema nerviós central, alentit l'activitat nerviosa i el ritme de les funcions corporals. Entre els efectes queprodueixen es troben relaxació, sedació, somnolència, son, analgèsia i fins i tot coma.
Com a exemples d'aquestes substàncies hi trobem l'alcohol, els diversos tipus d'opiacis(heroïna, morfina, metadona, etc.) i certs psicofàrmacs (com ara les benzodiazepines o els barbitúrics).
També hi ha els estimulants o psicoanalèptics, que produeixen una activació general del sistema nerviós central, donantlloc a un increment de les funcions corporals.
S'estableix una distinció entre estimulants grans (com ara la cocaïnao les amfetamines) i estimulants menors (com la nicotina oles xantines: cafeïna, teïna, teobromina).
I per últim hi ha els al·lucinògens o psiquedèlics,també coneguts com a a pertorbadors. Produeixen un estat de consciència alterat, deformen la percepció i evoquen imatges...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Las drogas
  • Drogas
  • Las drogas
  • Las drogas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS