Les Energies

Páginas: 3 (645 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2013
Les Energies
L'energia és una magnitud física que associem amb la capacitat de produir canvis en els cossos.

L'energia es presenta de diferents maneres i amb diferents noms: llum, calor,energia elèctrica, etc. Qualsevol d'aquestes formes d'energia pot ser transformada en una altra.
Energia mecànica
Aquest tipus d'energia és la suma de dues energies: l'energia cinètica i l'energiapotencial.
Energia cinètica (Ec). És la que té un cos que està en moviment. En aquest estat, un cos és capaç de provocar canvis que no podria fer estant en repòs.
Energia potencial (Ep). És la que té uncos a causa de la seva posició; per exemple, en estar a una altura determinada sobre la superfície de la Terra. És una energia que els cossos tenen emmagatzemada i que en qualsevol moment pot provocarcanvis en altres cossos. Així, un objecte situat a certa altura del terra pot caure, posar-se en moviment i empènyer-ne un altre.
 
Energia elèctrica
Apareix quan les partícules carregadesd'electricitat (com els electrons) es mouen totes en una direcció. El moviment ordenat d'aquestes càrregues és el que provoca el corrent elèctric.
Aquest tipus d'energia es posa de manifest en el funcionamentdels electrodomèstics de casa nostra. Aquests electrodomèstics l'obtenen a partir de piles, bateries o la xarxa elèctrica.
Energia interna
És l'energia que tenen els cossos a causa del moviment deles molècules o els àtoms que els formen. Té molta importància per a l'estudi dels canvis d'estat.
L' energia interna d'un cos augmenta en passar de l'estat sòlid al líquid i del líquid al gasós.Energia electromagnètica o radiant
Aquest tipus d'energia el tenen les ones de ràdio i televisió, les microones, algunes radiacionssolars, com la llum, etc. La característica principal és que espot transmetre en l'espai sense que hi hagi cap medi natural, de manera que no es degrada com altres energies en ser transportada. En el buit es propaga a una velocitat propera als 300.000 km/s.
És...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia
  • Energia
  • Ènergia
  • La energia
  • Energia
  • Energia
  • Energia
  • Energia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS