Les Forces Que Van Plegar I Rompre Menorca

Páginas: 16 (3844 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2012
Organització Geolodia 12 Illes Balears - Menorca: Associació de Geòlegs de les Illes Balears (AGEIB). Monitors: Antoni Obrador, Bernat Caritg, Joan Fortuny i Agustí Rodríguez. Guia de camp: Agustí Rodríguez (text i figures), Jordi Giménez (figures) i Antoni Obrador (assessorament).

ILLES BALEARS (MENORCA)

COORDINA

ORGANITZA

BINIMEL·LÀ
DIUMENGE 6 Maig, 10 h.

COL·LABORENPATROCINA

Les forces que van plegar i rompre Menorca

Pàg. 2

Pàg. 3

ILLES BALEARS (MENORCA) Què és un Geolodia?

Itinerari:
Longitud: 2,5 Km.

Geolodia és una activitat gratuïta que vol apropar a la societat la Geologia i la professió del
geòleg mitjançant una de les seves facetes més atraients per a el públic en general, les sortides de camp.

Duració aproximada: 3 hores, incloses lesexplicacions. Nivell de dificultat: Mitjà. El recorregut transcorre al llarg de camins amb desnivells considerables. Recomanacions: No sortir de la ruta marcada i assistir a la sortida amb calçat esportiu o de muntanya. Portar aigua i protecció solar (gorra, crema, etc.). Punt de trobada: El punt d‟informació i trobada del Geolodia 12 es situa en la bifurcació entre el camí a Cala Mica i el camíd‟accés a l‟aparcament habilitat a la Platja de Binimel·là. Començarem el recorregut a les 10:00h.

Geolodia

es celebra el mateix dia en totes les províncies de l‟estat espanyol, amb l‟organització simultània d‟una excursió en llocs interessants pel seu entorn geològic, guiada per geòlegs pertanyents a diverses institucions, societats i associacions i obertes a tot tipus de públic, sigui quinsigui el coneixement de geologia dels assistents.

El Patrimoni Geològic

Geolodia vol donar a conèixer el Patrimoni Geològic i sensibilitzar a la població sobre la
importància i necessitat de protegir-lo. El Patrimoni Geològic és el conjunt d‟elements naturals de valor científic, cultural o educatiu que permeten reconèixer, estudiar i interpretar l‟evolució de la història de la Terra i elsprocessos que l‟han modelada. A Espanya els coneixem com a Llocs de Interès Geològic (LIGs).

Visualització del recorregut:

L‟únic registre de la història del nostre planeta es troba en els materials geològics sobre els quals es desenvolupa la vida. Les roques, els fòssils i el paisatge són la memòria de la Terra. En aquests elements recau la clau per a la comprensió dels canvis iesdeveniments que han tingut lloc al planeta durant mils de milions d‟anys. Únicament des del coneixement, des de l‟educació, des de la cultura, podrem entre tots posar en valor aquest patrimoni.

Geolodia 12 - Illes Balears - Menorca
Aquest any celebrem la tercera edició del Geolodia Balears consolidant un dia festiu de la divulgació de la Geologia, en el que la comunitat geològica balear vol aproparaquesta ciència a la població. L‟èxit de les anteriors edicions del Geolodia Balears a Mallorca ha dut a que per primera vegada l‟illa de Menorca es sumi a aquesta iniciativa. Geolodia 12 neix com una gran oportunitat per a divulgar la Geologia i el valuós Patrimoni Geològic de Menorca.

Geolodia és una activitat promoguda i coordinada per la Sociedad Geológica de España
a l‟ámbit de tot l‟estat.Pots consultar més informació sobre el Geolodia12 de totes les localitats en: www.sociedadgeologica.es/divulgacion_geolodia.html

Pàg. 4

Trets geològics de l’illa de Menorca.

Pàg. 5
Aquesta hipòtesis és àmpliament acceptada per explicar la formació de les illes de Eivissa i Mallorca, però què succeeix amb Menorca? Alguns autors han defensat que Menorca presenta un origen diferent.Aquesta afirmació és deguda a que a la nostra illa es troben en superfície terrenys del Paleozoic, fet únic a Balears (a excepció d‟algun petit aflorament a Mallorca) i a que no trobem a Menorca sediments del Cretàcic superior i Paleogen. S‟ha especulat que originàriament l‟illa podria formar part d‟un promontori relacionat amb les illes de Còrsega i Sardenya, que inicialment estava situat junt a las...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Força I Magnituds
  • Moviment I Forces 2
  • Força i salts gimnàstics
  • La Educació Fisica (Velocitat I Força)
  • Menorca
  • Plegado
  • força i propietats mecàniques
  • Menorca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS