Les formes de reproducció asexual

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 13 de enero de 2014
Les formes de reproducció cel·lular

La bipartició o fissió binària és una forma de divisió cel·lular pròpia dels procariotes: eubacteris i arqueobacteris, i en alguns eucariotes unicel·lulars,que consisteix en la divisió d'una cèl·lula en dues cèl·lules de isomorfes (de la mateixa grandària i forma).

La pluripartició és un tipus de reproducció asexual que s'observa en el cicle de lageneració alternant dels esporozoos i que consisteix en la divisió del nucli cel·lular en gran nombre de nuclis secundaris que s'envolten de protoplasma.

La gemmació és un tipus de reproducció asexualtípica dels briòfits, plantes simples sense teixit vascular. La gemmació es caracteritza pel fet que la cèl·lula mare origina dues cèl·lules filles de diferents dimensions, tot i que el nucli esdivideix per mitosi en dues parts iguals. Té lloc quan es forma sobre la cèl·lula mare un bony o gemma que se separa per estrangulació i es constitueix una cèl·lula filla, que més tard, constituirà una novaplanta.


Pleuromitosi, endomitosi i amitosi

Els processos que es poden donar a terme després de la duplicació cel·lular (exceptuant la Mitosi) són:

Pleuromitosi. Mitosi intranuclear. Esprodueix dintre del nucli sense que hi hagi ruptura de l’embolcall nuclear.
Endomitosi. Duplicació del DNA nuclear sense repartiment posterior del material cromosòmic entre dos nuclis fills. Se’ndistingeixen dues modalitat.
Endomitosi generadora de polipoïdia. Es produeix la separació de cromàtides, les quals queden dins del mateix nucli.
Endomitosi generadora de politènia. No hi ha separació deles cromàtides germanes, sinó que aquestes queden esteses i unides entre si constituint politènics, també anomenats cromosomes gegants, que poden tenir fins a 1.024 cromàtides juntes. Presenten bandesclares, corresponents a segments de cromàtides estirades, alternades amb bandes bosques, corresponents a la coincidència d’enrotllaments (cromòmers) en cadascuna de les cromàtides.
Amitosi....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La reproducci n asexual
  • REPRODUCCI N ASEXUAL
  • Caracter Sticas De La Reproducci N Asexual
  • “COMPARA FORMAS DE REPRODUCCIÓN ASEXUAL EN LAS PLANTAS”.
  • Tipos De Reproducci N Asexual
  • A que se le llama reproducci n asexual
  • Reproducci n sexual y asexual
  • Reproducci N Asexual En Animales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS