Les idees del mon sensible són o no són

Páginas: 2 (368 palabras) Publicado: 2 de enero de 2012
Les coses del món sensible són o no són

-Introducció al context:
Plató amb la teoria de les seves idees proposa una solució als dilemes dels seus antecessors, entre el canvi i la permanència(Heràclit i Parmènides), entre relativisme i absolutisme (Sofistes i Sòcrates) i finalment entre l'espiritualisme i materialisme de l'Escola de Milet.

Per a Plató hi ha dos món, el món de les idees iel món sensible. Tot el que hi ha al món sensible és canviant i és una imitació, per tant no en podem tenir coneixement. Per d'altre banda el món de les idees, és un món no físic, en el que hi hal'original de les copies dels objectes del món sensible. Aquestes entitats immaterials són immutables, universals i invisibles.

Aplicat al Mite de la Caverna, les ombres són el món sensible i lesformes i la llum són del món de les idees.

Segons Plató els objectes participen de la idea. Plató afirma que nosaltres ja coneixem, però que quan s'encarna l'ànima oblidem. Per això quan coneixem enrealitat RECORDEM, perquè allà al món de les idees la nostra ànima ja ho coneix tot.

-Opinió personal:
M'agrada com Plató dona forma al món de les idees, però discrepo en certs aspectes:

Quan unnou objecte és inventat, és dir quan és dona forma física a la idea, aquest concepte innovador no existeix enlloc més que a la ment de l'inventor. Quan algú que no és el propi creador, visualitzil'objecte, i interactuï amb ell, crearà una nova idea que associarà amb el nou objecte, el qual tot i que després pugui canviar o ser redissenyat, continuarà tenint la mateixa essència que permetrà alsque ja coneixien l'objecte associar-lo novament.

Podria donar-se el cas que més d'una persona tingués una mateixa idea creada a la ment i que aquesta físicament no existís. És evident que hantingut tots la mateixa necessitat i per satisfer-la han creat una mateixa essència de projecte d'idea, si un dia un d'aquests la fa realitat, els altres com que l'essència de la idea ja és a la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asi (area sensible a las ideas)
  • Como Hacer Sensible Una Idea Abstracta
  • mundo inteligible y sensible e idea del bien
  • Mone
  • Mono
  • mono
  • Mono
  • mono

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS