Les Identitats Polítiques

Páginas: 3 (600 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
Les identitats polítiques

Les identitats polítiques són identitats col·lectives orientades a la participació directa en l’exercici del poder o en la intervenció sobre els poders públics mitjançantl’influencia i la pressió.

Les identitats polítiques tenen unes característiques semblant dins d’un mateix conjunt, però diferents dels altres. Aquets trets diferencials permeten que se’lsreconegui. Les diferents identitats polítiques comparteixen unes representacions socialment construïdes (creences, valors, símbols...) referents a un camp específic de l’espai social, com a conseqüència,estan orientades a l’hora d’actuar.

Des del punt de vista del individu, l’identitat política es defineix en termes d’afiliació o permanència en un determinat col·lectiu polític. Dins aquetscol·lectius polítics, s’hi distingeixen diferents graus d’intensitat que varien des de la simple simpatia fins a la participació militant.

Una de les virtuts de la política es la capacitat de vincular a lagent a través del discurs, la persuasió i de les decisions de l’autoritat i l’acció política. La política mobilitza a la gent, construeix noves identitats i vincula els individus.
Aquestes diferentsidentitats no coexisteixen pacíficament una al costat de l’altre, cada una es defineix per la confrontació vers les altres.

Com va dir A. Melucci “en el fons de qualsevol conflicte, inclús elconflicte per recursos escassos, hi ha un conflicte d’identitat”.
Aquet conflicte continu és el que permet la variabilitat de les identitats polítiques dels individus i les freqüents redefinicions delspartits polítics.

Les diferents identitats polítiques no preexisteixen en la geografia política com a simples dades, son construïdes i reconstruïdes contínuament mitjançant la socialització, és a dir,mitjançant la inculcació de creences y representacions relatives al poder (dimensió vertical) i als diferents grups de pertinència (dimensió horitzontal).
Les principals identitats que existeixen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Politiques de màrqueting
  • Politique Structurelles
  • Politique d'innovation
  • Politiques eductives
  • Discours politique
  • Politiques de màrqueting
  • Politiques mk
  • Polítiques habitatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS