Les Llimones Casolanes

Páginas: 2 (273 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
LES LLIMONES CASOLANES, Josep Carner

Josep Carner i Puig-Oriol (1884-1970) fou un poeta, periodista, autor deteatre i traductor català. És també conegut com el príncep dels poetes catalans i el màxim representant de la poesia del Noucentisme. Aquest poema pertany alllibre d’Els fruits saborosos. El poema té un doble pretext. Un, és el del fruit que dóna nom al poema; l’altre, és la hipotètica reflexió sobre el pas deltemps.
El tema del poema és la dona ideal a casa seva. En la primera part, es mostra com Metimna té molta feina a casa, però com una bona mestressa decasa que és, treballa bé i ràpidament, no sembla que li costi. Els nens fan entremaliadures, i ella els renya però també els calma. En la segona part delpoema, es veu la dona tal i com és ella. Percep la bellesa del seu entorn mentre reposa bevent aigua amb mel i llimona.
El poema està dividit en quatreestrofes de quatre versos (quarteta). Cada vers està constituït per tretze síl·labes; el poema és d’art major. La rima [A,B,A,B] alterna versos femenins imasculins. La rima és consonant.
Hi ha diferents figures retòriques. Hi ha personificacions com per exemple “on juguen aires”, “la llum es mou”, “l’aiguamesurarà amb ciència el raig de la llimona”.
Es pot veure reflectit el classicisme en el nom de Metimna, que és un nom clàssic. Es dóna importància a lavoluntat humana i també es reflecteix la serenor que transmeten els personatges (en aquest cas la dona que fa totes les feines i també calma als seus fills).
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les llimones casolanes
  • Pràctiques casolanes
  • Les llimones cassolanes
  • Llimon persa
  • Comentari De Text "Les Llimones Cassolanes"
  • El desconsol josep llimona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS