Les malalties infeccioses

Páginas: 4 (958 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2015
LES MALALTIES INFECCIOSES
Una malaltia infecciosa és la manifestació clínica conseqüència d'una infecció provocada per un microorganisme —com bacteris, fongs, virus, protozous, etc.
Les malaltiesinfeccioses es caracteritzen per l'aparició de símptomes tals com febre, malestar general i decaïment. Tota malaltia infecciosa passa per 4 etapes: el contagi, el període d'incubació, període dedesenvolupament i la convalescència l'organisme es recupera.
Exemples d’aquestes malalties son la malària, la pesta negra, el paludisme i les malalties diarreiques, la tuberculosi, la sida i la grip quesón les que explicarem nosaltres. També us explicarem les vacunes i els antibiòtics.

MALALTIES DIARREIQUES
Són des de fa molt temps un dels problemes sanitaris més greus. Es poden distingir 4 de mésimportants que són: el còlera, la disenteria, la salmonel·losis i la febre tifoide.
Aquestes malalties són causades per microorganismes que viuen als intestins de les persones infectades, de vegadessense provocar símptomes aparents, però tan si presenta aquets símptomes com si no, les seves femtes presenten grans quantitats dels microorganismes patògens.
El contagi es produeix per viadigestiva, consumint aliments o begudes contaminats. Aquest contagi pot ser directe, a través de mosques o per contacte de mans i pell amb persones portadores sense una higiene adequada.
Les diarreesintenses, sovint acompanyades per vòmits, provoquen una gran pèrdua d’aigua i sals minerals, que més tard causarà la deshidratació. Aquesta aigua i sals s’han de recuperar, ja pot ser per via oral,subcutània o intravenosa. En cas contrari, produeix la mort.
La malaltia més freqüent a Espanya es la salmonel·losi, produïda per la ingestió d’aliments contaminats, ja que gràcies a la potabilització del’aigua la resta de malalties ja son menys freqüents. No obstant això, en el món hi ha 1100 milions de persones sense accés a l’aigua potable i no és d’estranyar que en aquestes condicions només el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malalties infeccioses
  • Malalties No Infeccioses
  • LES MALALTIES NO INFECCIOSES
  • Malalties infeccioses + sistemes del cos (català)
  • Malalties no infeccioses i enginyeria genètica
  • Malalties infeccioses
  • malalties infeccioses
  • Malalties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS