Les olimpíades

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 9 de enero de 2015
Olimpíades

Estructura

·Introducció al tema:
-Que són les olimpiades?
-Origen
·Parts
-Mitologia
-Simbóls olimpics-Formes

Introducció al tema:

Ques son les olimpiades?

Són un esdeveniment esportiu internecional. Els millors atletes de tot el món es reunèixen cada 4 anys per competir,representar el seu país i veure quin es el millor en esports. En cada esport hi ha unes madalles i al final dels jocs olimpics d'aquell any es mira quin país n'ha guanyat més i aquell es el queguanya.

Origen

Les olimpies van néixer a Atenas l'any 776 a.C en hnor dels deus majors. Per als grecs era una festa que es celebrava cada 4 anys entre dues celebracións.

Parts:

MitologiaS'anomena olimpiades en honor de la muntanya grega d'olmpià, on es reunien els deus.
Es celebraven a la ciutat d'olimpia. Esen festes religioses culturals i esportives, participaven ciutadantshomes que s'entrenavent durant anys en gimnasos. Els jocs olimpics tenien una gran importància religiosa, de ceremonies en honor de Zeus,que la seva estatua estava a olímpia, i a Pèlops, heroi míticd'olimpia, famós per la sevallegendaria carrera de carros.

Simbols olmpics:

La flama olímpica

Es un dels símbols dels jocs oolimpics, que recorda la llegenda de Prometeo, que habia robat el foca zeus per lliurar-lo als mortals. Es mante/nia el foc ences durant els jocs olimpics. L'estiu del 1936 es va transportar una torxa amb la flama del temple d'Hrea fins a Berlin per primera vegada.La bandera olimpica, anelles olimpiques.

Significa els cinc continents del mon enlaçats

Lema olimpic

El lema dels cercles es concidera ''Citius, Altius, Fortius'' que traduit delllatí ''més ràpid, mès alt.més fort'' Coubertin :
El més important dels jocs olimpics no es guanyar sinó participar, igual que el més important a la vida no és el triomf sinó la lluita. L'essencila no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les olimpíades d'hivern

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS