Les olimpíades d'hivern

Páginas: 10 (2313 palabras) Publicado: 16 de junio de 2013








Índex de continguts

Modalitats 2-4
Patinatge sobre gel 2
Esquí 2-3
Trineus 3-4
Esports d’equip 4
Història de les Olimpíades 5-8
Notícia 9
Conclusió 10
Bibliografia 10

























Modalitats
1. Patinatge sobre gel
Patinatge artístic sobre gel: El Patinatge sobre gel és un esport olímpic d'hivern que consisteix a lliscar ambpatins per una superfície de gel.
Patinatge de velocitat sobre gel: El patinatge de velocitat sobre gel és un esport olímpic d'hivern consistent en curses sobre diverses distàncies en una pista de gel de forma ovalada.
Patinatge de velocitat en pista curta: El patinatge de velocitat sobre gel de pista curta consisteix en competicions de dos en dos, en una pista recta de 140 m per dones i 160 m perhomes
Patinatge de velocitat sobre gel marató: La varietat de patinatge sobre gel de velocitat marató es practica solament als Països Baixos, on és un dels esports nacionals del país. Les competicions se solen fer a pistes de gel ovalades olímpiques (400 metres). Existeixen tres tipus de categories en aquests jocs, la A (professional) el B (semi-professional) i el C (amateur)
Short Track: El shorttrack és un esport olímpic d'hivern consistent en curses de velocitat sobre una pista de gel.
Patinatge sincronitzat: Disciplina de patinatge artístic per equips entre dotze i vint-i-quatre patinadors consistent a executar col·lectivament diversos elements de formes geomètriques.
2. Esquí
Esquí alpí: L'Esquí alpí (o esquí de descens) és una modalitat d'esquí, que consisteix a lliscar sobrependents coberts de neu amb esquís llargs i amples subjectats a cada peu ja que el centre de l'esquí és justament sota del genoll.
Biatló: El biatló en un esport olímpic d'hivern que combina l'esquí de fons i el tir al blanc.
Esquí de fons: L'esquí de fons pertany a la família de l'esquí nòrdic, per això sovint s'utilitza indistintament, i consisteix a desplaçar-se per superfícies nevades ambl'ajuda d'esquís. És possible practicar-lo en neus de qualsevol classe, però a la pràctica només es fa servir en pistes preparades (mitjançant una traça feta per un tractor mecànic) i en pendents suaus.
Esquí acrobàtic: Es tracta d'una modalitat de competició d'esquí artístic i acrobàtic que consisteix en un descens per una pista al llarg de la qual cal fer una sèrie de passes, cabrioles i piruetesacompanyats d'altres moviments acrobàtics harmonitzats amb música.
Combinada nòrdica: La Combinada Nòrdica és un esport que consisteix en una combinació de dues proves: una de salts en esquí des d'un trampolí, i l'esquí de fons.
Salts amb esquís: El salt d'esquí és un esport olímpic d'hivern que consisteix a baixar sobre esquís per una rampa per agafar velocitat i després iniciar el vol ambl'objectiu d'aterrar el més lluny possible.
Snowboard o Surf de neu: El snowboard el fet de practicar el descens sobre la neu (surf de neu) amb la peculiaritat que els dos peus van subjectats a la mateixa fusta i de manera lateral.
Telemark: La característica més notable d’aquesta tècnica és que el taló no està fixat a la taula, sent necessari casi ajupir-se sobre els esquís a l’hora de realitzar elsgirs.
Esquí cross: És un tipus de competició d'esquí. Es basa en la disciplina de surf de neu boardercross. Tot i ser un esdeveniment de carreres programat, sovint es considera part de l'esquí estil lliure, ja que incorpora les característiques del terreny se solen trobar en estil lliure.
3. Trineus
Bobsleigh: En el bobsleigh existeixen dues modalitats, el bobs a 2 i el bobs a 4 (no existeix elbobsleigh individual). Les proves es disputen en dues mànegues, sumant-se el temps aconseguits en ambdues, i guanyant aquell que totalitza menor temps. En cas d'empat, cosa no infreqüent, no hi ha cap desempat, sinó que es comparteix la medalla. Els principals avenços van arribar en el terreny dels materials, en dos aspectes: els nous trineus d'acer i fibra de vidre per a la fabricació del qual...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les olimpíades
  • Anàlisi-Cartes d'hivern
  • Jocs Olímpics d'Hivern
  • Cartes d'hivern
  • Cartes D'Hivern
  • cartes d'hivern
  • Paisatge d'hivern amb església
  • Resum De Llibre: Cartes D'Hivern

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS