Les Papallones

Páginas: 3 (534 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
NOTÍCIA DE GEOGRAFIA

Mitja de comunicació: Diari en paper, El Punt Avui

Data: Diumenge, 21 d’octubre del 2012

Títol: Els tribunals tomben un altre parc eòlic que ja està funcionantSubtítol: El TSJC anul·la el permís del govern als 27 molins de la serra de Vilobí, a les Garrigues, operatius des de fa 4 anys.

Tipus de font: Aquesta notícia va ser escrita per J.T al diari ElPunt Avui. El periodista, explica que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), va anular el permís que la Generalitat havia concedit a l’empresa Acciona per poder construir el parc eòlic dela serra de Vilobí.
El TSJC, al·lega que els 27 molins no s’ajusten a la legalitat urbanística de la zona.

Aquesta és la segona vegada que aquest tribunal fa tancar un parc eòlic, ja que al 2008també ho va fer amb el d’Urgell, però en aquest segon cas es va poder tornar a legalitzar arreglant una sèrie de coses, i sembla ser que es podria fer el mateix amb el parc de Vilobí.

Anàlisi dela notícia
Quins són els actors de la notícia?
El principal actor és el Parc eòlic de Vilobí, que és el que es veu afectat per la sentència que ha presentat el Tribunal Superior de Justícia deCatalunya per tal de tancar-lo, ja que no compleix la normativa.

El segon actor en aparèixer en la notícia, és el TSJC, encarregat de sentenciar el parc de Vilobí.

Un altre actor seria l’empresaAcciona, que és la impulsora del Parc de Vilobí, és a dir, és l’empresa que va crear el parc i a qui li recau la sentencia.

També podríem considerar que la Generalitat i l’altre parc eòlic, eld’Urgell, són actors que apareixen a la notícia. La Generalitat, perquè és la que va concedir el permís per crear i construir el parc eòlic de Vilobí, i l’altre parc, el d’Urgell, el podem consideraractor, perquè surt esmentat a la notícia, ja que aquest també va patir un tancament per el mateix Tribunal.

Interessos de cada autor
Els interessos màxims són els de l’empresa Acciona, la qual li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La papallona
  • Llegua De Les Papallones
  • Papallona
  • La papallona negra
  • La papallona del bedoll

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS