les plantes i la salut

Páginas: 18 (4407 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014
Les plantes i la salut :
Des de fa molt de temps , les plantes han estat la Font básica de recursos en la vida de la nostra espècie . Ens han permès alimentar-nos , vestir-nos i construir els nostres habitatges . Han estat una Font básica d´energia …. I també la nostra farmacia principal . Els extractes i les essències de les plantes són l´origen de molts dels medicaments que fem servir avuidia .
I han dos tipus de plantas que tenen dos funcions diferents estan : Les plantas medicinals o herbas medicinals que son qualsevol vegetal que contingui en qualsevol dels seus òrgans, alguna substància amb activitat farmacològica que es pugui utilitzar amb fins terapèutics o que es pugui fer servir com a prototip per obtenir nous fàrmacs per síntesi o hemisíntesi farmacèutica que per exempleson la menta que serveix per expulsar els materials que obstrueixen els bronquis i calma les exitacions del sistema nerviós i redueix les inflamacions , com la valeriana que baixa la febre , la camamilla que actua contra les molèsties estomacals i neteja ferides , úlcers ... i moltes més plantes medicinals . Després estan les plantes aromàtiques que es refereixen a herbes que fan bona olor, quees poden utilitzar per a la cuina com a condiment i que se solen trobar al camp a les zones típiques de la Mediterrània, com ara la farigola, el romaní, l'alfàbrega, el julivert, l'orenga, la menta, etc. S'hi sol incloure també les fulles de llorer i de vegades el marduix i també es poden utilitzar com a essències .
Les plantes més abundants a Catalunya són : De tipus :Plantes medicinals
Aladern :
Rhamnus alaternus
Les fulles s´utilitzen contra les inflamacions de la boca i les angines .

Ametller :
Prumus dulcis
Sútilitza per fer una mena d´orxata contra la tos .

Arç blanc :
Crataegus monogyna
Les seves fulles s´utilitzen en medicina natural per fer infusions que tenen acció tonificant i sedant .

Aritjol :
Smilax asperaL´arrel d´aquesta planta té propietats estimulants i depuratives . Antiguament l´arrel es feia servir per tractar les malalties venèries .

Avellaner :
Corjlus avellana
L´escorça de l´avellaner s´utilitzava com astringent i servia per tractar la diarrea

Plantes aromàtiques
El Romani :
Rosmarinus officinalis
El romer posseeix enles seves fulles glàndules que contenen olis essencials que li confereixen una fragant, fresca i forta olor, sobre tot quan es matxuquen les seves fulles.

La farigola :
Thymus vulgaris
És una mata perenne aromàtica . Té les tiges llenyoses i pubescents (amb pèls curts i suaus). Són fulles simples, amb el limbe lanceolat, revolutes (semblen més estretes perquè l'ambient sec fa que els margesquedin doblegats cap al revers) i tenen una nervadura pennada.


Busca el significat dels termes següents :
. Infusió : La infusió és un mètode d'extracció dels principis actius solubles d'una planta mitjançant la seva introducció en aigua inicialment bullint, però que es deixa refredar
. Tisana : La tisana és la beguda que s´aconsegueix en bullir determinades combinacionsd´herbes o espècies en aigua .
. Cataplasma : És un tractament tòpic de consistència tova i normalment calenta que s´aplica amb diversos efectes medicinals , especialment quan els efectes són calmants , antiinflamatoris o emol·lients . Fins a l'aparició dels antibiòtics, les cataplasmes van ser utilitzades com a remei casolà habitual contra els estats de congestió bronquial. Avui dia es considerentractaments de tipus "alternatiu" o "naturista", encara que s'utilitzen de forma habitual tractaments d'estètica.
. Úlcera : Pèrdua de substància penetrant, de curs crònic i d'evolució per brots, de les zones del tub digestiu banyades pel suc clorhidropèptic (estómac i bulb duodenal). En l'etiologia d'aquesta malaltia intervenen factors locals (isquèmia, secreció àcida, barrera mucosa, etc) i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CMC Salut i malatia
  • higiene i salut esportiva
  • salut i malaltia
  • Salut i malaltia
  • Treball I Salut. Exercicic
  • Alimentació i salut
  • salut i malaltia
  • Salut i malaltia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS