Les qualitats motrius

Páginas: 5 (1038 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2011
INDEX

INTRODUCIÓN 3

QUÈ ÉS DOPATGE ? 3-4

HISTÒRIA DEL DOPATGE 5

PER QUE EXISTEIX EL DOPATGE? 5

CONCLUSIONS 6


DOPATGE

• INTRODUCIÓN

Prenent com a referència les marques esportives aconseguides en l'alt rendiment, dia a dia es busquen nous mètodes i tècniques per tractar de superar aquests paràmetres. Una forma externa d'influir en l'acompliment físic de l'atleta haestat mitjançant el consum de substàncies prohibides pels reglaments de les organitzacions esportives.

• QUÈ ÉS DOPATGE ?

D'acord al Comitè Olímpic Internacional (COI), dopatge és l'administració o ús per part d'un atleta de qualsevol substància aliena a l'organisme o qualsevol substància fisiològica presa en quantitat anormal o per una via anormal amb la única intenció d'augmentar en unamanera artificial i deshonesta la seva millora en la competició.
Quan la necessitat requereix tractament mèdic amb alguna substància, que per la seva naturalesa, dosi o aplicació pot augmentar el rendiment de l'atleta en la competició d'una manera artificial i deshonesta, això també és considerat dopatge.
Per implementar aquest concepte, el COI ha publicat una llista de substàncies prohibides iha desenvolupat un programa de detecció de drogues en les Olimpíades i competències relacionades per aturar l'ús d'aquestes substàncies.

Administració De Transportadors Artificials d’Oxigen

PROPIETATS S'utilitza per augmentar el volum de plasma a la sang. Són utilitzats principalment en medicina per recuperar fluids després d'un xoc sever com pot ser per les pèrdues de líquids que esprodueixen en cirurgia. Alguns atletes els utilitzen per emmascarar els efectes de EPO.

EFECTES SECUNDARIS
Com a efectes secundaris pot donar reaccions al•lèrgiques i que poden portar fins i tot a la mort.

DETECCIÓ Mitjançant l'anàlisi d'orina utilitzat la cromatografia de gasos o l'espectometria de masses amb equips d'alta resolució.

CONSIDERACIÓ DINS DE L'ESPORT
Estan prohibits per lanormativa antidopatge del C.O.I.

Dopatge Sanguini

PROPIETATS
Es pot donar quan els atletes introdueixen sang en el seu organisme. La sang pot ser pròpia o d'un altre persona. Com a conseqüència augmenta el nombre de glòbuls vermells i per tant hi ha un augment en la quantitat d'oxigen que aporta i que poden utilitzar els músculs. És un efecte semblant al de l'entrenament a grans alçades.EFECTES SECUNDARIS
Té seriosos riscos per a la salut. L'atleta que utilitza la seva pròpia sang pot patir infeccions bacterianes, atacs de feridura, hipertensió, shoks, coàguls de sang i aturades cardíaques.
Els atletes que utilitzen sang d'altres persones poden patir malalties virals i problemes d'immunitat


CONSIDERACIÓ DINS DE L'ESPORT
Estan prohibits per la normativaantidopatge del C.O.I.

Administració De Transportadors Artificials d’Oxigen

PROPIETATS
S'utilitzen per augmentar la quantitat d'oxigen. Són útils quan no es té sang humana o el risc d'infecció és molt gran. Encara s'està investigant sobre aquests productes, que amb aplicacions mèdiques podran arribar a ser molt útils per a la humanitat.
Es té constància que alguns atletes l'han utilitzat per tald'augmentar la capacitat de transport d'oxigen de la seva sang, però el seu ús no és molt freqüent



EFECTES SECUNDARIS
Febre transitòria, disminució de plaquetes, hipertensió, vasoconstricció, disminució del ferro.

DETECCIÓ Mitjançant l'anàlisi de la respiració o unes anàlisis de sang, utilitzant la cromatografia de gasos o l'espectometria de masses amb equips d'alta resolucióCONSIDERACIÓ DINS DE L'ESPORT
Estan prohibits per la normativa antidopatge del C.O.I.


• HISTÒRIA DEL DOPATGE

El dopatge és un exemple dels nombrosos intents que a través de la història l'home ha realitzat per millorar artificialment la seva pròpia resistència a la fatiga en participar en la guerra, en la caça i en l'esport, barrejant per això sovint la teràpia amb la màgia i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Habilitats motrius
  • saray. qualitats del so
  • HABILITATS I DESTRESES MOTRIUS BÀSIQUES
  • Qualitats físiques
  • qualitats fisiques
  • Les Qualitats Físiques
  • Qualitats fisiques
  • Qualitats Fisiques Basiques

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS