LES ROQUES Copia

Páginas: 6 (1457 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2015
LES ROQUES




Nom i Cognom:

Àrea: Experimentals i Informàtica
Curs –
Nom Professors:


ÍNDEX

1. Definició de roques................................................................................................ 02


2. Tipus de roques..................................................................................................... 03

2.1. Roquesígnies.............................................................................. 03

2.2. Roques metamòrfiques................................................................. 08

2.3 Roques sedimentàries................................................................... 11


3. Motivació............................................................................................................... 19

4. Opiniópersonal..................................................................................................... 19


5. Bibliografia............................................................................................................. 19


1. Que són les roques?
1.1 Definició:
Les roques estan formades per minerals. A vegades aquests minerals es poden veure a ull nu, d’altres vegades sols es podenveure amb microscopis.
Si els minerals són resistents i estan fortament, el resultat és una roca molt dura; sinó, és tova i deformable. Les roques formades per sol tipus de mineral s’anomenen roques mono minerals.

1.2 D’on surten:
Les roques normalment estan formades en l’escorça terrestre, a través del magma.
També hi han roques que provenen del espai, anomenades meteorits.

2. Quins tipushi ha?
2.1 Roques ígnies:
Es formen pel refredament del magma. Si es refreda lentament (milers d’anys) a l’interior de l’escorça, les roques són plutòniques. Si el magma es refreda ràpidament en sortir a la superfície (volcans), les roques són volcàniques.

-Tipus:
Plutòniques: Procedents del refredament lent del magma dins l’escorça. Presenten una textura cristal·lina. Els minerals formencristalls apreciables a ull nu.

Volcàniques: Produïdes pel refredament ràpid de la lava a la superfície terrestre, o sota de l’aigua. La majoria presenten textura microcristal·lina o vítria. Els minerals formen cristalls microscòpics, o no formen cristalls, sinó un vidre d’aspecte uniforme.

Textura cristal·lina amb cristalls petits de quars, feldspat i mica. Color variable en funció de laquantitat relativa de mica. Color variable en funció de la quantitat relativa de mica.












Textura vítria. Presenta gran quantitat d’espais buits pels gasos alliberats en el refredament. Aspecte molt esponjós i lleuger (flota a l’aigua). Colors variats, sovint clars.





Textura cristal·lina amb cristalls de mida mitjana de feldspat (més plagiòclasique ortosa) i altres minerals foscos.Color verd fosc.












Textura cristal·lina amb cristalls petits de feldspat (especialment ortosa) i mica. No conté quars. Color rosat.










Textura vítria. Formada per quars, ortosa i mica. Aspecte de vidre. Pot donar vores tallants si es trenca. Molt dura, ratlla el vidre. Color negre brillant.












Textura cristal·lina. Hi coexisteixen cristalls grans ambcristalls molt petits. Composició semblant a la del granit. Color variable, però generalment clar.











Textura microcristal·lina amb cristalls microscopis de plagiòclasi i altres minerals foscos. Densitat elevada. Color negre o gris fosc.












Textura semblant a la del basalt, però presenta gran quantitat d’espais buits. Per l’expulsió dels gasos en el refredament. Aspecte aspre imolt irregular.Colors variats, sovint foscos.

2.2 Roques metamòrfiques:

Es formen per la transformació d’altres roques que han estat sotmeses a altes

pressions i temperatures sense que s’arribin a fondre.

El metamorfisme és el conjunt de canvis que experimenta una roca en se

sotmesa a altes temperatures i pressions a l’interior de l’escorça terrestre,

sense canviar d’estat sòlid....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • les roques
  • Los Roques
  • ROQUE
  • Los roques
  • Roque
  • los roques
  • Los Roques
  • ROQUES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS