les sectes

Páginas: 3 (608 palabras) Publicado: 24 de abril de 2013
FORMACIÓ I CANVI DE CONDUCTA: LES SECTES
Objectiu:
L'objectiu d'aquesta pràctica es la de fer una reflexió sobre el canvi d'actitud que tenen els membres d'una secta.
Les persones queparticipen en una secta pèrden la llibertat d'elecció, es priven de molts altres àmbits socials, tenen un canvi de mentalitat i proposen canvis enfront de la societat, tenen una creença de pertinença en ungrup social/ de poder, pateixen una despersonalització (eliminació del nom), etc. Aquestes persones són persones dèbils i vulnerables sotmeses a una ideología, solen ser molt depenents ( senseiniciatives ni decisió) i cerquen sentit a la vida.
L'objectiu final de la secta es el control de les persones per lucrar-se. Tenen fins lucratius.
Descripció del desenvolupament de la pràctica:organització, funcionament…
El desenvolupament de la pràctica feta a classe comença amb la presentació d'un documental que parla sobre les víctimes de les sectes. La progonista es una jove noia filla d'unamare que está integrada a la secta Bhagwan Rajneesh. Des de que és petita viu com viuen tots els membres de la secta sense prendre cap tipus de decisió perquè es molt petita i obeeix les ordres que lidonen els membres superiors de la secta. Per tant, la noia perd la seva identitat, li canvien el nom i a més a més sempre ha de vestir de color vermell ja que tota la gent forma part de la secta vavestida de color vermell i porten un collaret negre que també ha de dur.
En grups de 6 persones aproximadament, responem a una sèrie de preguntes i n'extreiem les conclusions. Les preguntes respostesa classe són les seguents:
1. Què és una secta?
2. Diferències entre sectes i altres grups organitzats, religions, grups d'autoajuda...
3. Característiques del líder.
4. Característiques delmissatge: de contingut i forma.
5. Característiques dels reclutats.
Hem pogut observar,doncs, tot el que comporten els moviments sectaris, n'hi ha que són destructius per a les persones i que poden...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sectas
  • Secta
  • Sectas
  • Sectas
  • Sectas
  • Las sectas
  • Sectas
  • Sectas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS