Les Transformacions Econòmiques I Socials En El Primer Terç Del Segle Xx

Páginas: 9 (2188 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2012
UNITAT 5

LES TRANSFORMACIONS ECONÒMIQUES I SOCIALS EN EL PRIMER TERÇ DEL SEGLE XX

Sergi Bigas Murcia
2n Batx. Social

UNITAT 5.
LES TRANSFORMACIONS ECONÒMIQUES I SOCIALS EN EL PRIMER TERÇ DEL SEGLE XX
Sabadell, 15 de desembre de 2011
Data de lliurament del treball: 9/01/2012
DESENVOLUPA AQUEST QÜESTIONARI (FES LA PORTADA I LA BIBLIOGRAFIA).
LA POBLACIÓ CREIX I ES MOU
*DOCUMENT 1 ( pàgina 141): qüestions c) i d). Tanmateix, explica les diferències entre Espanya i Catalunya
c) En aquest quadre estadístic podem veure la comparació de dades de l’evolució del moviment natural de la població de Catalunya y Espanya durant el primer terç del segle XX, com podem veure els percentatges estan tallats cada 5 anys i hi han tres tables estadístiques on podem veure la natalitat, lamortalitat i per finalitzar el creixement natural de les dues poblacions. A Catalunya podem veure que els deu primers anys la xifra va baixant encara que molt suau, es a partir dels deu primers anys, durant els 10 pròxims anys, la xifra de creixement natural disminueix ja que la natalitat baixa i la mortalitat es manté mes o menys com els últims anys fent que la xifra baixi fins al 0,18%, apartir del 1921 la xifra del creixement natural va pujant ja que la mortalitat disminueix i arriba a tenir una xifra de 4,90%. A Espanya veiem que la natalitat durant els quinze primers anys es molt mes elevada que la mortalitat fent que el creixement natural en el primer anys sigui de 9,23% encara que a partir de l’any 1916 la natalitat disminueix i la mortalitat augmenta fent que el creixementnatural baixi fins al 4,22%, a partir d’aquets cinc anys la dades van pujant amb la disminució de la mortalitat i l’augment de la natalitat arribant al 10,70%. Quan comparem les dades de Catalunya i Espanya podem veure que els primers les dues poblacions es mantenen en unes dades i a partir de la meitat del terç les dades baixen considerablement i els deu últims anys les dades tornen a pujar, enEspanya la natalitat i la mortalitat és més elevada . El numero de creixement natural en Espanya es el doble que el de Catalunya encara que a Catalunya la xifra es molt elevada ja que el territori es molt menys extens que el de Espanya.
d) Espanya és un país més rural que esta menys industrialitzat i llavors, no es redueix la població. En canvi, a Catalunya, que és un territori que ha prosperat i s’haindustrialitzat i per tant s'ha reduït molt més la seva població.

CATALUNYA

ESPANYA

* DOCUMENT 2 ( pàgina 141): qüestions a) i c).
a) En aquesta sèrie estadística podem veure el numero de morts que va haver-hi en Espanya durant els primers trenta anys del segle XX, com podem observar les morts són a causa de malalties infeccioses, fent que encara que algunes malalties fossinsimples de curar, però l’època que consistia feia que fossin mortals.
Com podem veure la malaltia que més morts causava era la tuberculosis rondant entre les 155.000 a 187.000 persones durants els trenta anys, seguida de la pneumònia, el xarampió, la grip i la tifus, en global, totes les malalties van disminuint a mesura que passa el temps fins al quinquenni de 1916-1920 que fa una pujada y desprèstorna a baixar la quantitat de morts.
Per finalitzar podem veure la quantitat de morts per malalties y el total de morts que hi ha en Espanya, veient el percentatge de morts que hi havia a España.
c) Els fet que va destacar va ser el total de morts per infeccions de grip i tuberculosis que van incrementar molt, sent el record d’aquestes en el primer terç del segle XX. Les repercussions van serun numero molt elevat de morts per infeccions i fent que aquest període sigues el període amb morts mes elevat.

* DOCUMENT 3 ( pàgina 142): qüestions a) i b). A més, contesta:
a)
b) En Catalunya el saldo migratori havia estat molt reduït fins l’esclat de la Gran Guerra, pero durant el quinquenni 1915 – 1920, el saldo migratori català va ser de més de 200.000 persones i el de 1925-1930...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Transformacions Econòmiques I Socials Al Primer Terç Del Segle Xx
  • Les transformacions economiques i socials al primer terç del segle xx
  • Transformacions Economiques I Socials Al Primer Terc Del Segle XX
  • Transformacions Econòmiques I Canvis Socials En El Segle Xix I Primer Terç Del Segle Xx.
  • Transformacions econòmiques i socials al primer terç del s.xx
  • TRANSFORMACIONS ECONÒMIQUES I SOCIALS AL PRIMER TERÇ DEL SEGLE XX I LA CRISI DEL SISTEMA DE LA RESTAURACIÓ...
  • El primer terç del segle XX
  • La Catalunya Del Primer Terç Del Segle Xx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS