Les urpes del diable

Páginas: 6 (1368 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013
LES URPES DEL DIABLE



RESUM PER CAPITOLS

I
Un Home arrossegava un altre que estava un. L’home no parava de moure però el que el portava sabia que ningú el molestaria a eixes hores a l’església. L’home que estava nugat sabia que anava a morir. El cardenal tragué un gabinet i li va tallar el coll. Va omplir l’altar amb la sang.
II
Els cardenals es van reunir per a l’elecció del nouPapa. Després d’un petit discurs del cardenal Bertrand, al dia següent van nombrar a Benet XI. Era l’any 1303.
III
El cardenal Da Ravena va tornar a la seua casa després del nombrament del nou Papa. En arribar la seua família estava de festa. Una ballarina egípcia li esperava en la seua habitació. Però abans de reunir-se amb ella, un home que estava també a l’habitació li va tallar elcoll.
IV
Els cardenal es reunirem amb el Papa per a parlar dels assassinats i van decidir cridar a l’Arnau de Vilanova, metge de Jaime II per à saber qui era l’assassí dels dos cardenals morts. U dels morts tenia una marca a l’esquena. Les urpes del diable.
V
Un enviat del Papa va portar una carta a Jaume II per a que Arnau de Vilanova anés a Roma.
VI
El metge de Jaume II, l’Arnau de Vilanovava partir camí de Roma . Va tardar quinze dies en arribar. A Orbetello, molt prop de Roma li esperava Bernat Delicios. Bernat li va contar que havia passat una cosa horrible.
VII
Van portar al metge a casa del cardenal Saviola pero no van entrar a la casa si no a l’església i va veure el mort que hi havia. Era el pitjor que havia vist mai.
VIII
El cardenal de Luca i el cardenal Colonnaes van reunir per a discutir que feien amb el metge.
IX
El metge observava el cadàver de l’església. Estava tot ple de sang, la panxa tota oberta i l’esquena tenia la marca de les urpes del diable.
X
Van portar el cadàver a Roma i el Papa va deixar al metge examinar exteriorment el cadàver baix la supervisió de dues cardenals.
XI
Una rata que no es trobava molt be va lluitar amb un nen perun tros de pa. La rata estava tan cansada que va parar a descansar y morí.
XII
Els dos cardenals, Bernat i Arnau van examinar el cadàver i van obtindre una mostra de les urpes del diable ficant un llençol blanc damunt la ferida.
XIII
El cardenal Scolari va tindre un dia horrible, es va tancar en la seua habitació per a beure .El van matar amb un gabinet allí mateix.
XIV
Bernat i Arnau es vareunir. Bernat li digués a l´Arnau que hi havia un mort mes. Arnau tenia clar que era obra d’un Home no del diable i possiblement d’un cardenal. Quan estaven parlant va arribar un soldat que els digué que havia passat una cosa horrible
XV
El Papa, Bernat i Arnau estaven mirant el cadàver del cardenal Scolari. Tenia les marques a l’esquena. La pesta també havia aparegut a Roma. Creien queera la fi del mon.
XVI
Algú va preparar amb la sang un ritual per à invocar al diable. Va fer una missa negra.


XVII
El metge va anar amb els soldats on havien trobat els morts per la pesta. Preguntant va saber la Font de la infecció. Era el nen que havia estat lluitant amb la rata. El metge va donar l’ordre de que ningú eixiria ni entraria al carrer. Ningú.
XVIII
El cardenal de laBressa estava al llit amb una dona casada. El seu marit tornava el mateix dia. Quan el marit va arribar a la seua casa va a preguntar on era la seua dona i una criada li va respondre que estava a casa del cardenal de la Bressa. Va anar al casa del cardenal i el va trobar mort amb el cap tallat.
XIX
El para va fer cas al metge i va ordenar cremar tots el cossos de la gent morta per la pesta.Arnau va reconèixer l’olor a greix cremat, era el mateix que havia olorat abans. L’assassí usava el greix dels cardenals morts com a combustible. El cardenal de Luca va dir al metge que ja tenien al assassí.
XX
Algú està parlant amb Deu, però no se sap qui es.
XXI
Conrado, el marit de la dona que estava amb el cardenal sota tortura va confessar que ell era l’assassí però Arnau sabia que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Les urpes del diable
  • Les Urpes Del Diable
  • les urpes del diable
  • les urpes del diable
  • Les Urpes del Diable
  • Al Diablo Con Los Diablos
  • Son Del Diablo
  • son de los diablos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS