Les varius

Páginas: 4 (802 palabras) Publicado: 22 de enero de 2015
LES VARIUS
Les varius o varices són una malaltia de les venes en la qual les venes superficials estan mes tortuoses i eixamplades del normal.
Les varius normalment apareixen a les extremitats, esprodueixen quan, per algun motiu, el retorn venós es destorba i la sang queda “embassada”, fins que les venes es dilaten.
CAUSES
Poden tenir diferents causes segons el motiu pel qual es dilatenles venes, lesvarius primàries i secundàries:
Varius primàries:quan les varius apareixen a les venes sense causes totalment explicables s'anomenen varius primàries i són:
- Les venes sota la pell ,també conegudes com venetes superficials .
- Les venes que connecten les venes superficials amb les profundes (venes connectores).

Varius secundàries: Les causes d'unes varius secundàries queimpedeixen el pas de la sang cap a les venes profundes poden ser diverses, per exemple:

- Els coàguls sanguinis (trombosi), que poden tancar la vena safena profunda de la cama o un tumor quecomprimeixi el retorn venós per compressió de les venes.

Per compensar-ho, el cos desvia la sang a altres venes perquè arribi al cor. El flux sanguini que passa per aquestes venes les obre i dilata. Laconseqüència és que les vàlvules ja no poden tancar-se per complet i la sang s'acumula, donant lloc a les varius secundàries.







SÍMPTOMES

Els símptomes característics de les variusapareixen ja en la joventut o al començament de l'edat adulta. Són venes blavoses amb nòduls que s'aprecien sota la pell. Per a molts dels afectats, suposen un problema estètic.

Si es segueixendesenvolupant apareix una sensació de pesadesa a les cames que es manifesta tant estant dempeus com assegut. Durant el dia, les cames s'inflen principalment a la zona dels turmells.


DIAGNOSTIC

Eldiagnòsticde variusésmoltsenzill, ien molts casosvefetpel propipacient.

Eco-Doppler:la provamésimportantde moment ésl'eco-doppler, tècnica quecombinal'ecografia(per veure les venesiartèriesen el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • varius
  • Les varius
  • Les varius
  • varius
  • varius

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS