Les Xinxes

Páginas: 2 (253 palabras) Publicado: 21 de septiembre de 2012
Les xinxes són petites criatures parasitàries que s'alimenten de sang humana. Les xinxes són un problema que havia desaparegut una vegada i haressorgit lentament. Les raons per això són poc clares. Algunes persones creuen que els viatges a l'estranger son la raó, mentre que altres diuen que laculpa esta en el intercanvi de mobles, robes...sobretot en el servei hoteler. Qualsevol que sigui la raó, és clar que les xinxes són una molèstia idesfer-se'n no sempre és fàcil.
Vostè pot estar d’excursió a una zona remota, en un alberg o en un hotel de cinc estrelles. No hi han diferencies peraquests paràsits, ells et poden atacar.


●Característiques de la xinxa domestica o de “llit”:
-Es poden trobar en la roba, equipatge, mobles...-Són majoritàriament actives durant la nit i la calor.
-Deixen residus de color fosc de les seves excrecions
-És laxinxa millor adaptada a ambients domèstics.

●Com saber que has estat atacat per una xinxa?
En la majoria dels casos s'observa una petita marca, dura,augmentada, blanca que es pot desenvolupar al lloc de cada picada. Pot anar acompanyada de picor severa que dura de unes quantes hores a dies. Lesmarques no tenen un punt vermell en el centre com és característic de picades de puces. També es poden produir infeccions de la pell i cicatrius enrascar les picades de xinxes. Encara que la picada no fa mal, la majoria de les persones (80%) desenvolupa una reacció al•lèrgica a la saliva injectada.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS