letra y llorar

Páginas: 3 (630 palabras) Publicado: 14 de julio de 2014
Miquel Martí i Pol ( 1929-2003) Osona/ Vic

Fou un poeta, escriptor i traductor del segle XX. Els seus poemes parlen de la vida interior, de la lluita contra un sistema que considera injust ( tali com veurem en el poema) i de la batalla contra la malaltia que l'acompanyaria durant més de trenta anys
“L’Elionor” va formar part d’un recull de poemes, escrit l’any 1958-1959, anomenat LaFàbrica, que segueix un gènere realista. Es basa en l’època industrial, i explica el dia a dia d’una vida rutinària obrera. Un espai “poc poètic” i poc pintat pels poetes fins aleshores.
L’Elionor es larepresentant de la classe obrera i l’estil de vida hereditari.
Miquel Martí i Pol utilitza una metonímia durant el poema, no només parlar de l’Elionor, si no que a la vegada es refereix a totes lesnoies i dones de la classe obrera de l’època. que no podien revelar-se contra la societat, ja que era l’únic estil de vida possible. També reflecteix la tristor de les dones davant la rutina.
El poemaes divideix en 3 parts diferents, la primera quan entra a treballar a la fàbrica (vv. 1-11), la segona la tristor i la possible decisió (vv. 12-22) i la tercera la resolució del problema (vv. 23-31).“L’Elionor tenia
catorze anys i tres hores
quan va posar-se a treballar.” vv. 1-3.

Indica que la vida d’una dona a l’àmbit laboral s’iniciava molt aviat.

“Aquestes coses quedenenregistrades a la sang per sempre.” vv. 4-5.

És una metonímia entre la vida de la mare i la seva filla, les vides de las dones en general son paral·leles, amb la mateixa finalitat, segueixen les mateixespautes.

“La gent se l’estimava,
l’Elionor, tan tendra,
i ella cantava mentre
feia córrer l’escombra.” v. 8-11

Reflecteix la tendra edat de la noia. ja que encara era molt joveneta i no té lamateixa imatge que pot tenir una persona adulta sobre la vida, és a dir, no se n’adona de la realitat.

Del vers 12 al 19 correspon a aquest moment en que la noia ja s’ha fet gran, comença a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Letra de un angel llora
  • Lloré...
  • la llorada
  • la llora
  • Llorar
  • ¿Por que lloramos?
  • llora
  • Lloro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS