lev tolstoi

Páginas: 2 (402 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2014
 LEV TOLSTOI I ANNA KARENINA S.XIX-XX

BIOGRAFIA
Tolstoi va nàixer el 1828 (el 9 de setembre segons el calendari Gregorià. Era el quart dels cinc fills d'una famíliaaristocràtica. Els pares van morir quan ell era jove i el van criar uns parents. Va rebre una educació particular acurada, pròpia del seu origen social privilegiat. Va estudiar Dret, àrab i turc a launiversitat de Kazan des de l'any 1844, amb la intenció d'exercir de Diplomàtic. Tanmateix no va acabar els estudis. Va passar gran part del temps a Moscou i Sant Petersburg. Després de contreure enormesdeutes de joc, va acompanyar un dels seus germans grans al Caucas i és va unir l'Exèrcit. En aquella època comença a escriure literatura. El 23 de setembre de 1862 és va casar con Sofia Andréievna Bers(1844-1919) , 16 anys més jove, con qui va tindre tretze fills, cinc dels quals van morir durant la infantesa.
CONTEXT HISTÒRIC

Lev Tolstoi va viure durant 82 anys, des de 1828 fins al 1910.Durant la seua llarga vida, es van presentar els següents esdeveniments:
En el polític:
* naixement de democràcies censatàries i desaparició de monarquies absolutes
* guerres revolucionares id'independència

Pel cientificotecnològic:
* primera revolució industrial
* identificació de microorganismes com a causants de malalties
* invenció de telèfon, avió, fotografia, termòmetre clínic,entre d'altres.

ANNA KARENINA

Anna Karenina és una dama de l'alta societat russa del segle XIX. Està casada amb Alejo Alejandrovich, qui és un funcionari de Sant Petersburg. La novel · la començaa relatar diferents històries d'amor, que involucren a Anna, des que arriba a Moscou: coneix al comte Wronsky. També involucra altres personatges i els seus propis amors, cas el del seu germà Estebani la seva dona Dolly, qui inicialment tenen una baralla per una infidelitat. Finalment, la novel · la acaba en una tragèdia

CURIOSITATS

- Lev N. Tolstói va batallar durant un temps a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tolstoi
  • Tolstoi
  • Tolstoi
  • Tolstoi
  • Tolstoi
  • Tolstoi
  • Tolstoi
  • Levas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS