Lev Trotski

Páginas: 2 (373 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2014
LEV TROTSKI
Lev Davídovitx Bronstein (Lev Trotski, nascut a Ucraïna, 1879) va ser al costat de Lenin, un dels màxims dirigents de la revolució proletària més important del segle XX fins als nostresdies: la Revolució russa d'octubre de 1917.
El seu ràpid aprenentatge dels fonaments del marxisme, la seva visió internacionalista i el seu paper dirigent en els inicis de la revolució russa en1905, com a President del soviet de Petrograd ho van convertir en un dels més importants teòrics del segle XX, especialment en relació amb la teoria de la revolució en l'època imperialista: la seva teoriade la revolució permanent.
Es va destacar com a revolucionari en totes les tasques que va assumir en la Rússia dels soviets: com a militar, construint l'Exèrcit Vermell que va derrotar als 14exèrcits imperialistes que van intentar impedir la consolidació de l'estat obrer revolucionari. També va realitzar importants aportacions en el terreny polític i diplomàtic així com en el camp econòmic. Coma periodista i historiador, va ser reconegut -fins i tot pels seus enemics- com un dels més grans escriptors polítics del segle. D’altra banda, es van destacar les seves aportacions en el terreny del'art i la cultura.
No obstant això, pocs anys abans del seu assassinat a les mans d'un agent stalinista a l'agost de 1940, la seva tasca més indispensable va ser la construcció primer de l'Oposiciód'Esquerra Internacional i després, de la IV Internacional. Durant aquests anys, coincidents amb el seu forçat exili, Trotsky va analitzar i teoritzar sobre els més importants fenòmens de l'època: lesrelacions interimperialistes, la seva relació amb l'economia i la lluita de classes, el sorgiment del feixisme, la política stalinista dels "fronts populars", els règims bonapartistas en lessemicolònies llatinoamericanes així com les tendències profundes cap a la revolució i contrarevolució en la URSS, entre uns altres. L'Oposició d'Esquerra i la IV Internacional van ser les organitzacions que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trotski
  • Levas
  • levas
  • levas
  • Levas
  • Levas
  • Levas
  • Levas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS