leyendas

Páginas: 2 (334 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014
 Biografia de Mare Teresa de Calcuta

Nascuda el 1910 a Skopje (Macedònia) i d’ètnia albanesa, Agnes Gonxha Bojaxhiu va detectar la seva vocació d’ajudar els més pobres ja als12 anys. Poc temps després, va decidir fer-se missionera i va escollir la Índia. Va arribar a Calcuta amb 18 anys, enrolada en la Germandat de Loreto. Es va passar prop de 20 anys donantlliçons en un institut, per adonar-se que la veritable pobresa era la que s’exhibia fora dels murs del convent i es va posar a treballar als suburbis, on va organitzar una escola a l’aire lliure.Tot i no tenir fons, aviat va atraure un munt de voluntaris que es van sumar a la seva tasca i va despertar l’interès de diverses organitzacions caritatives, que poc a poc van anardonant suport al seu projecte. Al 1950 ja va organitzar tots els qui seguien el seu exemple dins una nova ordre, els Missioners de la Caritat, que basaven la seva acció en donar oportunitats iamor als pobres i desheretats. A mesura que la comunitat creixia, van anar diversificant l’àmbit d’acció. A més de l’educació, van començar a prestar atenció als leprosos o a combatre elsefectes de catàstrofes naturals com inundacions, epidèmies o grans fams.

L’any 1979, la tasca que Teresa de Calcuta va ser reconeguda amb el premi Nobel de la Pau. Va morir el 5 de Setembre de1997, però actualment els Missioners de la Caritat segueixen treballant en diferents països, a través de 130 establiments atesos per més de 4.500 religiosos, molts d’ells capacitats perportar a terme tasques especialitzades de medicina, infermeria o treball social.

El llibre La mare Teresa dels Pobres està publicat per l’editorial Pòrtic dins la col·lecció Dones del XX.Aquesta col·lecció vol ser, segons els editors, “un modest homenatge a totes les dones, cèlebres i anònimes, que han lluitat i lluiten per la igualtat de fet”.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Leyenda
  • Leyenda
  • Leyendas
  • Leyenda
  • Leyenda
  • Leyenda
  • Leyendas
  • ¿que es una leyenda?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS