lfdml

Páginas: 4 (807 palabras) Publicado: 11 de junio de 2014
1er Trimestre
EL SEXENNI DEMOCRÀTIC
1. Quines van ser les causes que van dur a la Revolució del 1868?

Durant l’últim període del regnat d’Isabel II, la inestabilitat del govern va agreujar lesdeficiències del sistema liberal mentre una greu crisi econòmica mostrava la debilitat de l’economia capitalista a Espanya.
Es va fer evident l’inici d’una crisi econòmica (1860) que es vamanifestar en els àmbits financers i industrials, i que van donar peu a la Primer Crisi del Sistema Capitalista, on també vam trobar la crisi de subsistències que va perjudicar a la classe obrera.
1-Crisifinancera: Poc funcionament de la xarxa ferroviària, la seva construcció havia comportat una gran inversió i tenia un rendiment econòmic molt baix. Escassa utilització del ferrocarril.
2-Crisiindustrial a Catalunya: La guerra de Secessió dels Estats Units (1861-1865) en va interrompre el subministrament i provocà l’encariment d’aquesta matèria primera.
3-Crisi de subsistències: L’any 1866 vantenir com a resultat males collites que van provocar escassetat de blat (aliment bàsic de la població espanyola). Al camp, la fam va provocar un clima de forta violència social. A les ciutats, laconseqüència va ser una onada d’atur que va provocar una davallada del nivell de vida de les classes treballadores.

2. Quines van ser les accions més rellevants del govern provisional? Explica lescaracterístiques de la Constitució del 1869?

Va ser una Revolució Popular, Burgesa i Democràtica.
El 18 de setembre de 1868 l’esquadra concentrada a la badia de
Cadis (sota el comandament delbrigadier Topete) inicià un pronunciament militar contra el govern d’Isabel II. Prim, exiliat a Londres, i Serrano, desterrat a Canàries, es van reunir amb els insurrectes, es van posar al capdavant delmoviment i van publicar un manifest contrari a la reina.
Aquest moviment va rebre el nom de la “Gloriosa” i es va estendre per tota la Península sense que ni el govern ni la corona poguessin...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS