LIBERALISME I Monetarisme

Páginas: 3 (701 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2015
LIBERALISME
Principal teòric (inici)
El liberalisme econòmic (segle XVIII ) és la doctrina econòmica desenvolupada durant la il·lustració ( que es va desenvolupar a finals del segle XVII finsl’inici de la Revolució francesa). Formulada en primer lloc per Adam Smith i David Ricardo, que reclama la mínima interferència de l'Estat en l'economia del segle XIX. Es resumeix en Laissez faire, laissezpasser ( deixar fer, deixar passar ).

Adam Smith va ser un economista i filòsof escocès. És el fundador de l'economia política. Analitza la llei del valor i enuncia la problemàtica de la divisió declasses. Considera el capitalisme com l'estadi natural de les relacions socials. De fet, va fundar el liberalisme econòmic. Smith va compartir amistat i experiències amb Hume i Quesnay, els quals el vaninfluenciar a l’hora de realitzar la seva teoria econòmica.
Principals llibres on es desenvolupa
El principal llibre és “Investigaciones sobre la naturaleza y la riqueza de las naciones” escrit perAdam Smith a finals del segle XVIII. La idea principal del qual és que la riquesa prové del treball humà i no dels materials com es creia i pot augmentar si les institucions el protegeixen i l’assegurenmitjançant el funcionament del mercat. El laissez faire apareix com el motor del progres econòmic.
Línies bàsiques de la teoria
-    Activitat econòmica:
Interès individual: cada ciutadà és pernaturalesa el millor jutge del seu propi interès i se li ha de donar llibertat per satisfer-la ja que així impulsarà el bé comú.
Mà invisible: metàfora utilitzada per A. Smith, per descriure el fet que enuna economia de lliure mercat el comportament anàrquic dels individus ( productors i consumidors ) guiats pel seu propi egoisme ( els productors buscant el màxim benefici o lucre i els consumidors lamàxima satisfacció o utilitat ) produeix resultats que concorden amb l'interès general de la col·lectivitat , és a dir , condueix a situacions de màxim benefici social.
Divisió del treball:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Liberalisme i nacionalisme
  • Liberalisme i nacionalisme
  • Liberalisme I Nacionalisme
  • Liberalisme i nacionalisme
  • liberalisme
  • Economic Liberalism
  • Spanish liberalism
  • El Liberalisme Econòmic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS