Libro Lectura

Páginas: 6 (1408 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
1.Fes una llista dels components més importants d’una placa base i descriu la seva funció.

-Un o diversos connectors d'alimentació: per aquests connectors, una alimentació elèctrica proporciona a la placa base els diferents voltatges i intensitats necessaris per al seu funcionament.
-El sòcol de CPU és un receptacle que rep el microprocessador i el connecta amb la resta de components através de la placa base.
-Les ranures de memòria RAM, en nombre de 2 a 6 en les plaques base comuns.
-El chipset: una sèrie de circuits electrònics, que gestionen les transferències de dades entre els diferents components de l'ordinador (processador, memòria, targeta gràfica, unitat d'emmagatzematge secundari, etc.).
-El rellotge: regula la velocitat d'execució de les instruccions delmicroprocessador i dels perifèrics interns.
-La CMOS: una petita memòria que preserva certa informació important (com la configuració de l'equip, data i hora), mentre l'equip no està alimentat per electricitat.
-La pila de la CMOS: proporciona l'electricitat necessària per operar el circuit constantment i que aquest últim no s'apagui perdent la sèrie de configuracions guardades.
-La BIOS: un programaregistrat en una memòria no volàtil (antigament en memòries ROM, però des de fa temps s'utilitzen memòries flaix). Aquest programa és específic de la placa base i s'encarrega de la interfície de baix nivell entre el microprocessador i alguns perifèrics. Recupera, i després executa, les instruccions del MBR (Master Boot Record), o registrades en un disc dur o SSD, l'arrencada del sistema operatiu.Actualment els ordinadors moderns substitueixen el MBR pel GPT i la BIOS per Extensible Firmware Interface.
-El bus (també anomenat bus intern o en anglès front-side bus '): connecta el microprocessador al chipset, està caient en desús davant HyperTransport i QuickPath.
-El bus de memòria connecta el chipset a la memòria temporal.
-El bus d'expansió (també anomenat bus I / O): uneix el microprocessadorals connectors entrada / sortida ia les ranures d'expansió.
-Els connectors d'entrada / sortida que compleixen normalment amb la norma PC 99.
-Les ranures d'expansió: es tracta de receptacles que poden acollir targetes d'expansió (aquestes targetes s'utilitzen per afegir característiques o augmentar el rendiment d'un ordinador, per exemple, un targeta gràfica es pot afegir a un ordinador permillorar el rendiment 3D). Aquests ports poden ser ports ISA (interfície antiga), PCI (en anglès Peripheral Component Interconnect), AGP (en anglès Accelerated Graphics Port) i, els més recents, PCI Express.

2.Diferència entre una memòria ROM i una RAM

La Memòria RAM és la que tots coneixem, ja que és la memòria d'accés aleatori o directe, és a dir, el temps d'accés a una cel · la de lamemòria no depèn de la ubicació física de la mateixa (es triga el mateix temps a accedir a qualsevol cel · la dins de la memòria). Són anomenades també memòries temporals o memòries de lectura i escriptura.

En aquest tipus particular de memòria és possible llegir i escriure a voluntat. La Memòria RAM està destinada a contenir els programes canviants de l'usuari i les dades que es vagin necessitantdurant la ejecucón i reutilitzable, i el seu inconvenient rau en la volatilitat al contrtarse el subministrament de corrent, si es perd l'alimentació elèctrica, la informació present en la memòria també es perd.

Per aquest motiu, sorgeix la necessitat d'una memòria que permanentment, guardi els arxius i programes de l'usuari que són necessaris per mantenir el bon funcionament del sistema que ens'executi en la mateixa.

La Memòria ROM neix per aquesta necessitat, amb la característica principal de ser una memòria de només lectura, i per tant, permanent que només permet la lectura de l'usuari i no pot ser reescrita.

Per aquesta característica, la Memòria ROM s'utilitza per a la gestió del procés d'arrencada, la revisió inicial del sistema, càrrega del sistema operatiu i diverses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Libros de lectura
  • Libro Lectura
  • Libro De Lecturas
  • Lectura Libre
  • Libro de lectura
  • lectura de libros
  • libros de lectura
  • Lectura de un libro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS