Libro sobre la revolución francesa

Páginas: 22 (5418 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2012
ASÍ VIVÍAN DURANTE LA REVOLUCIÓN FRANCESA:
Introducció:
Aquest llibre tracta sobre la revolució francesa. Aquesta Revolució va començar l’any 1789 i es va erigir per a acabar amb l’absolutisme de l’antic règim que s’aplicava a França.
La vida dels francesos que vivien en el camp o en les grans ciutats, va canviar radicalment fins al 1794. El canvi en la societat, només es pot comparar en laprimera etapa de la Revolució russa, on es volia fixar una utopia, que era en part el que també volien fer els revolucionaris francesos. Aquests canvis en la societat francesa han estat molt estudiats pels historiadors, i precisament , aquest llibre tracta sobre com van viure els francesos la Revolució.
1-. París capital de la Revolució:

En el 1789, París tenia quasi 600000 habitants, iFrança en tenia més de 28 milions. La població era molt jove e incrementava cada dia a París degut a que molta gent buscava feina. En aquella època hi havia molts desocupats, que normalment acaben per ser captaries o gent que no tenia on dormir o hostejar-se, ja que l’habitatge era molt car a París, i els preus no van parar de pujar durant tot el segle. Durant el 1789, el preu del pa ( un indicadoreconòmic en aquella època), va arribar al seu màxim.
El Tercer Estat, era un grup social homogeni que ocupava el 98% de la població. El seu status provenia de la seva fortuna patrimonial familiar. Dintre del grup, la classe més rica eren els burgesos, que habitaven en la ciutat, i que es van aprofitar dels avenços tècnics i científics. Dintre dels burgesos també hi havia classes.
Las cases de laciutat es dividien en plantes. En la planta baixa hi havia botigues i tallers d’artesans on es podia accedir des de qualsevol lloc del carrer, per a comprar i vendre. A sobre dels comerços hi havia els habitatges per on es pujava per escales. Al primer pis vivien els rics, que així no havien de pujar ni baixar tantes escales, l’habitatge tenia de 5 a 7 habitacions, el centre era el saló moltdecorat i amb una xemeneia de marbre, miralls i tapissos, hi havia un parell de balcons que donaven al carrer. Hi havia també unes quantes cadires, uns 2 o 3 armaris i una biblioteca. Prop del saló hi havia el dormitori principal, on hi havia un llit i un matalàs de plomes. Al cantó de l’habitació hi havia un bany amb banyera, pica i bidet. La decoració era luxosa i cara.
Les cases de les classesmitges tenien 3 habitacions , la primera servia de saló i de dormitori, la segona era una cuina on també dormien els nens i la tercera era un dormitori principal amb 2 llits.
Les classes populars vivien a les parts altes dels habitatges, sovint les seves cases només tenien una habitació que servia per dormir, de saló, de bany i de cuina.
2-.Els usos i els costums de la igualtat i la fraternitat: lamentalitat del nou ciutadà:
La Revolució del vocabulari social:

En el Juny de l’any 1790 es va produir la destrucció dels títols de la noblesa. Així, tots els ciutadans tenien el mateix status des de un punt de vista legal, això com altres successos va alimentar nous símbols de la imaginació popular.
A la Revolució no li era prou instaurar un nou ordre social i econòmic o canviar la formadel govern, sinó que volien instaurar una sèrie de noves formes de relació entre els grups socials, i entre les persones, que no contigües ninguna paraula o forma de l’antic règim. Aquest impuls no només va agafar el vocabulari, sinó també altres aspectes molt mes quotidians, per exemple a partir d’aquell moment anar amb carrossa es veia molt malament. El títol de ciutadà es convertí en un honor,i les grans personalitats es deien per exemple ciutadà Robespierre. Aquest tractament fou donat a tothom coma iguals. Tothom era tractat amb els mateixos privilegis i durant el segon any de la revolució, qui tractava amb els antics tractes amb els aristòcrates era sospitós de traïció.
Els filòsofs del segle XVIII, van dirigir els seus esforços a criticar al antic règim i explicar a la gent que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Discusión Sobre La Revolución Francesa
  • Resumen sobre la Revolución Francesa
  • Reflexiones sobre la revolucion francesa
  • Ensayo sobre la revolucion francesa
  • Reflexiones Sobre La Revolución Francesa
  • reseña sobre revolucion francesa
  • pregutas sobre revolucion francesa
  • Ensayo sobre la revolucion francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS