Libro

Páginas: 9 (2013 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2011
TREBALL
DE
E.F

HISTORIA DEL RUGBY

En l'antiguitat, en altres continents, es practicaven jocs on s'havia de passar una pilota per dos obertures (una més gran que l'altra) amb els peus, les mans, o qualsevol part del cos. Més tard a l'edat mitjana es produïa un joc semblant, d'agressivitat extrema, on sempre hi havia víctimes mortals. El rugbi modern és unaevolució del rugbi medieval britànic, ja prohibit per la seva agressivitat, que es jugava popularment a les Illes Britàniques. 

Invenció i desenvolupament 

Al segle XIX es van desenvolupar les regles del rugbi, portades a terme pels col.legis privats d'Anglaterra. El mèrit se li atribueix a un estudiant de teologia anomenat William Webb Ellis, que durant un partit de futbol va agafar la pilotaamb les dues mans va córrer fins a la línia de fons i marc gol, la qual cosa va ser acceptat en el reglament oficial. El 26 de gener de 1871 es va fundar La Rugbi Football amb 22 equips afiliats. Tres advocats alumnes de Rugby van decidir publicar el primer reglament que va ser acceptat en 1871. Es va reduir el nombre de jugadors de 20 a 15. La primera competició internacional va ser les de lesQuatre Nacions: Anglaterra, Escòcia, Gales i Irlanda. A poc a poc es van anar incorporant més països, sobretot on hi havia grans colònies angleses. La primera copa del món es va celebrar el 1987. Els All Blacks de Nova Zelanda van difondre el haka, un ball cerimonial per obrir un partit. 

poden fer d'altres materials) de màxim 100 m (109,36 iardes) de llarg i 70 m (76,55 iardes) d'ample. A partse li afegeixen 22 m (24,6 iardes) de la zona de marca. En la línia de marca hi ha dos pals verticals de 5,6 m de distància units per un transversal a 3 m d'alçada. La pilota té forma ovalada i està feta de cuir o material sintètic, pesa menys de ½ kilo.Se juga en exteriors, encara que a vegades s'ha jugat en interiors.
Els equips solen dividir-se en forwards backs i tots juguen per igual en elpartit. Els forwards són més alts i forts, ja que s'ocupen de les mêlées.
Com es juga un partit de rugbi?

Els dos equips competeixen per guanyar el partit.
Guanya el que més punts marca. Els punts s'obtenen de diferents maneres: assajos, conversions, tirs de cop de peu, ja pot aviat.

Quant dura un partit de rugbi?

Quan juguen 15 jugadors dura 80 minuts, en dos temps de 40 minuts. En elspartits de juvenils pot durar 10 minuts menys, però mai per sota de 70 minuts.

En rugbi 7, els partit són de 14 minuts, però una final dura 20 minuts, si hi ha lesions es descompta i s'agrega al final.

Anotació

Assaig o Try (5 punts): és l'anotació més important, consisteix a deixar la pilota a la zona de marca amb les dues mans, el pit o els braços.
Conversió (2 punts): Quan hafinalitzat l'assaig, l'equip que el va obtenir té l'oportunitat de tirar als pals des del lloc de l'try, si passa entre els pals i sobre del travesser. Transformació de càstig (3 punts): si en xutar en una falta passa el mateix que en la conversió s'anoten els punts.
Puntada de peu de pot aviat (3 punts): durant el joc es deixa caure a terra la pilota i, juntament amb el pot es realitza un xut perquèpassi el mateix que en la conversió.
Try penal (5 punts): quan un try és imminent i l'equip defensor fa una falta greu s'anoten directament els punts i es continua tenint dret a conversió.

A continuació un vídeo amb les millors anotacions dels All Blacks de Nova Zelanda ...

Moviments bàsics del Rugbi

Per aconseguir un assaig o try un equip pot fer el següent: - Amb la possessió de la pilotacórrer esquivant als jugadors contraris .- Passant cap a enrere o pel costat (cap endavant està prohibit si s'efectua amb dues mans) .- Pateando el pilota cap endavant .- Realitzar un maul (s'explica més avall) .- Per aconseguir un placatge o tackle en anglès.
Es diu placatge a l'acció en la qual l'atacant que porta la pilota és derrocat o tackleado i portat a terra. Els jugadors que han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Libro libro
  • Libros
  • Libro
  • Libros
  • Libros
  • Libros
  • Libros
  • Libros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS