libro

Páginas: 10 (2393 palabras) Publicado: 17 de junio de 2013
2- Anàlisi de la novel·la 2.1- Tema i estructura de l'obra: El tema principal de l'obra és representar com és de difícil enamorar-se d'algú d'una posició vaig soleral diferent de la d'un mateix i damunt voler unir-se en matrimoni. Josep és l'amo d'unafábrica tèxtil a Alcoi que se sent enormement atret per una de les seues treballadores. Ella té el dilema de casar-se amb el i viure sense que lifalte de res o viure per sempre com una obrera pobra. La família de l'amo faran tot el que es puga per a arrancar a Julia de les seues vides encara que no podran competir amb el gran amor que li processa Josep. A part d'això, Josep i Julia tens els seus històries particulars: Julia busca informació sobre son pare i desitja honrar-li i comunicar a la societat que son pare no era un criminal. Josep,per la seua banda, té una croada amb la seua pròpia família per haver-se fixat en algú de menys "categoria que la seua. L'obra es pot dividir en tres parts: Quan es casen, quan Julia queda viuda, i el desenllaç final. Tres blocs en què els personatges canvien prograsivamente.
2.2- Anàlisi del contingut a través dels punts següents: La fàbrica La fàbrica en qüestió és tèxtil, concrétamented'estam. La indústria tèxtil era la més important és Alcoi en aquella època. "La fàbrica està dividida en gèneres. Els hòmens i les dones treballaven per separat. Les estambreras com Júlia, s'encarregaven de fabricar l'estam (el fil que ix de les fibres de llana) per a portar-ho als telers que fins a 1844 eren totalment manuals. La fàbrica es troba a mitja de camí des de la casa de Júlia, per la qualcosa han de matinar molt per a poder arribar a temps i que no les reprenguen. -4-"
Condicions i relacions laborals L'horari era de 12 hores. Els treballadors han d'estar en la fàbrica molt prompte, més que res per a poder aprofitar la llum natural. Tots ells tenien una hora per a menjar, era l'únic temps de descans. Quan acabaven, no tenien forces per a res excepte el viatge de tornada. Una vegadaarribaven només podien descansar perquè l'endemà tornarien a haver de fer tota la jornada novament."
"El sou era de 4pts. al mes pel que podien viure d'una manera humil sense cap tipus de luxe, excepte quelcom d'aiguardent de tant en tant. La relació entre patrons i treballadors era molt bàsica. Tractaven els patrons amb gran educació i sense piular ja que a una orde podien despedir-los i aixòseria la seua ruïna. Les condicions de la fàbrica eren un poc ruïnoses ja que costa molts diners arreglar-la pel que a l'hivern fa molt va fregir."
"La industrialització a Alcoi La maquinària fins als anys 40 era bàsica. Tot es realitzava manualment pel que hi havia molta més gent treballant abans, que després de la industrialització. En 1844 els obrers i obreres es van rebel·lar ja que elspartisc-nos compreban maquinària sofisticada llevéndose per davant moltes famílies que sobrivivían gràcies al seu sou en la fàbrica. Van cremar i van trencar totes les màquines que els havien arrabassat els seus llocs de treball però els industrials no es van donar per vençuts ja que era molt més rendible la maquinària que la mà d'obra que exercia la mateixa funció."

"La producció texil a AlcoiL'estam és un fil que ix de la llana que s'utilitza per a filar i fer teles. La llana era la principal matèria primera de què es produïen els teixits ja que és més barata. En 1849 es deslliga una epidèmia de còlera que produïx moltes baixes i porta a una crisi industrial. També hi ha una revolta per la incorporació de maquinària i una vaga molt important de quasi 3.000 treballadors. El cotó tambés'usava però prou menys ja que calia comprar-ho a Catalunya o a Amèrica."
"Els partisc-nos: les tres generacions; la creació, la gestió i la decadència. Miquel, el pare de Josep, és qui alça la fàbrica. Ell amb la seua política de treball (que servirà per a les dos generacions futures) consige que els seus treballadors li facen ric. Josep aconseguix que la fàbrica augmente i aconseguix que eixa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Libro libro
  • Libros
  • Libro
  • Libros
  • Libros
  • Libros
  • Libros
  • Libros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS