Licenciado

Páginas: 7 (1517 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2012
Hemförsäkring
1 maj 2012
Detta är en sammanfattning av vad vår hemförsäkring omfattar. De fullständiga villkoren hittar du på vår hemsida. Du kan också beställa dem genom att kontakta vår kundservice. Skador ersätts alltid enligt villkoren. Ring oss gärna på telefon 0771-655 655 eller besök oss på www.if.se.

hemförsäkring finns i tre nivåer
Safetypin locked

Hem ger ett omfattande skyddbåde hemma och borta. Den innehåller dessutom ett reseskydd. I Stor Hemförsäkring ingår därutöver allriskskydd, avbeställningsskydd vid resor och en del andra tillägg. Väljer du Bas Hemförsäkring är din egendom bara försäkrad i bostaden och du har inget reseskydd.

Översikt – hemförsäkring
stor hemförsäkring hemförsäkring bas hemförsäkring tilläggförsäkringar

Ansvar Rättsskydd ÖverfallsskyddEgendomsskydd Bortaskydd Reseskydd ResXtra Otur Kris Underförsäkringsgaranti Nyvärde elektronik Flyttskydd

✓ ✓ ✓ ✓ 50 000 kr ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓

✓ ✓ ✓ ✓ 30 000 kr ✓

✓ ✓ ✓ ✓

Special Småbåt Bostadsrätt

vad gäller försäkringen för?
(Se ovan vad som ingår i respektive försäkring.)

Ansvar
Om du blir krävd på skadestånd för att du skadat någon eller någons saker utreder vi om du ärskadeståndsskyldig och betalar ett eventuellt skadestånd upp till 5 miljoner kr.

Rättsskydd
Om du hamnar i en tvist som kan gå till tingsrätt betalar vi ombudsoch rättegångskostnader – upp till 200 000 kr. Obs! Det gäller inte för brottmål och inte heller tvister som har samband med skilsmässa.

(tvättställ, handfat etc.) eller från badrum, duschrum eller tvättstuga. Obs! Badrum, duschrum ochtvättstuga ska ha golvbrunn och vara byggda enligt den byggnorm och de branschregler som gällde vid byggnadstillfället. • naturkatastrof, t.ex. storm, översvämning eller jordskred • trafikolycka • om du inte kan bo i bostaden för att den blir förstörd av en brand eller vattenskada betalar vi merkostnader för att du ska kunna bo eller förvara din egendom någon annanstans.

Bortaskydd
Den högstaersättning du kan få om dina saker skadas eller förloras när du har dem utanför bostaden.

Överfallsskydd
Om du skadas vid ett överfall eller annan brottslig misshandel betalar vi det skadestånd du har rätt till om gärningsmannen är okänd eller inte kan betala – upp till 1 000 000 kr.

Reseskydd
Försäkringen gäller under de första 45 dagarna av varje privat resa (ej tjänsteresor) som är avsedd attvara mer än två dygn. Försäkringen omfattar alla familjemedlemmar oavsett om ni reser var för sig eller tillsammans. • Om du blir sjuk eller råkar ut för olycksfall under resan kan du få ersättning för både vårdkostnader, resekostnader (t.ex. merkostnader för hemtransport) och merkostnader för kost och logi. • Du får även ersättning för tandbehandling vid akuta tandbesvär. • Du kan få ersättning föroutnyttjad resekostnad om resan till stor del inte kunnat genomföras på grund av sjukdom eller olycksfall. Du får också ersättning för merutgifter om du måste avbryta resan för att någon närstående hemma har blivit allvarligt sjuk. Egendomsskyddet gäller upp till 30 000 kr (50 000 kr om du har Stor Hemförsäkring) för saker som du har med dig på resan. Ansvarsskydd, rättsskydd och överfallsskyddgäller även på resan. Obs! För den som inte är folkbokförd och varaktigt bosatt i Sverige ersätter vi bara skador som inträffat i Sverige.

Egendomsskydd
Du får ersättning om din egendom skadas eller förloras vid bl.a. följande händelser: • brand eller blixtnedslag • stöld vid inbrott i hemmet eller av saker som du har med dig när du är borta. Det finns begränsningar för hur mycket vi ersätterför vissa saker, t.ex. pengar, värdehandlingar, golfutrustning och cykel. Utanför hemmet gäller som regel att de saker du inte har direkt uppsikt över ska vara inlåsta. För stöldbegärlig egendom finns särskilda begränsningar. Utanför bostaden (gäller även vind och källare) är ersättningen begränsad till 30 000 kr (50 000 kr om du har Stor Hemförsäkring). • läckage, dvs. om vatten från...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Licenciado
  • Licenciado
  • Licenciada
  • Licenciado
  • Licenciada
  • Licenciada
  • Licenciado
  • Licenciado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS