Licencias

Páginas: 2 (347 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2013
Activitat 2. Llicències de programari
Activitat 1. 1. Realitza una recerca per internet sobre els tipus de llicències de programari i explica els següents conceptes:
software lliuresoftware propietari
domini públic
copyleft
software de codi obert
llicència GPL
llicència LGPL
freeware
shareware



Software lliure

Dona als usuaris la llibertat de copiar destruir, estudiar,modificar y millorar el software.
Dona llibertats com executar el programa per a qualsevol propòsit, estudiar com funciona el programa, i canviar-lo per que pugui fer el que tu vulguis, permet l’accés alcodi font, distribuir copies de les seves versions.

Software propietari

Es aquell on l’usuari no pot accedir al codi font o te un accés restringit i, es veu limitat en el seu us, modificació ydistribució.

Domini públic

El software de domini públic no esta protegit per les lleis de drets d’autor i pot se copiat per qualsevol sense ningun cost, això no vol dir que es pugui copiarmodificar y distribuir-lo com software propietari.

Copyleft

Es cedeixen alguns drets d’autor i es permet usar i modificar, en alguns casos també distribuir depèn dels drets que l’autor cedeixiSoftware codi obert

Permet als usuaris utilitzar, copiar, modificar y distribuir-lo modificat o original.

GPL
Acrònim de General Public License, esta dins del software lliure, ho pots instal·laren tots el ordinadors que vulguis, pots modificar-lo y distribuir-lo, regalar-lo o comercialitzar-lo, amb l’única obligació de facilitar el codi font.

LGPL

Es una llicencia que es pràcticamentigual que la GPL, però permet que software amb aquesta llicencia estigui integrat en software propietari

Freeware

Es distribueix sense cost, disponible per al seu us i per temps il·limitat,normalment no inclou el codi font, es permet la distribució però amb algunes restriccions, com no modificar-la, ni posar-la a la venta i sempre donar compta de l’autor

Shareware

Es una llicencia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Licenciado
  • Licenciado
  • Licenciada
  • Licenciado
  • Licenciada
  • Licenciada
  • Licenciado
  • Licenciado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS