licenciatura

Páginas: 3 (543 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
El model psicodinámic

La psicología va tenir una repercusió en el treball social, ja que aquesta va començar a donar especial relleváncia aquells factors relacionats amb els problémes psicológicsi emocionals.

La psicología/psiconálisis de Freud va ser la que més va influenciar la pràctica del treball social, ja que moltes de les seves teories es van anar incorporant aquesta discplina.Freud es considerat el pare de la teoria psicodinámica. Aquesta esta apuntalada per dos idees fonamentals:

a) determinisme psiquic: la conducta sorgeix dels processos mentals de la gent.
b)L’inconscient: part del nostre pensament i la nostre activitat mental s’escapa del nostre coneixement.



Payne (1995) la teoria psiconalítica consta de tres parts:

1. teoria del desenvolupamenthumá: La personalitat es la resultant de la interacció de les forces innates, instintives, com aquelles altres de carácter biologic peró modificades per el médi. D’aquesta interecció sorgeix eldesenvolupament de l’individu. Aquest desenvolupament travesa la fase oral, anal i genital.
2. Teoria de la personalitat: Freud va concebre la personalitat des de tres sistemas principals: el ello, el jo i elsuperjo.

2.1. El ello: es la font principal de l’energia psiquica i seu dels instints. Aquests no estan governats per les lleis de la raó, sinó que només buscar el plaer.
2.2. El jo: Aquest esl’executiu de la personalitat, que domina i governa el superjo i l’ello. El jo esta gobernat no per el principi de plaer, sinó per el principi de la realitat.
2.3. El superjo: Es la branca moral, ipugna per la perfecció abans que el plaer o la realitat.

Freud va ser un dels primer a donar compte la importancia de les emocions en el comportament. L’individu esta en un procés continu d’adaptacióal médi, i exigeix la posada en marxa de diferents mecanismos. Aquests mecanismos de defensa i reacció del individu que li permet adaptar-se en el médi fisic i social són amb lo que treballa el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Licenciatura
  • Licenciatura
  • Licenciatura
  • Licenciatura
  • Licenciatura
  • Licenciatura
  • Licenciatura
  • Licenciatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS