liderazgo

Páginas: 26 (6282 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2013
 Per què he escollit el tema?
El lideratge s'està convertint en un component clau pels moviments o cambis endevenir del s.XXI, , ja que es necessari construir el futur promovent una visión compartida, amb valors comuns i el compromis d’ una amplia gama d´ agents educatius. Com ens ho apunta [CORNET, J. (2002)]:
" [...] En la nostra societat, potser més que mai es fa necessari ellideratge. De persones que assumeixin responsabilitats, que facin el que pensen i que provoquin que les coses es facin. Des d'una associació de veïns, l'associació de pares de l'escola, la Junta de l'equip de futbol local fins a la direcció d'equips de treball o l'organització d'activitats. Pràcticament no podem trobar activitats que no requereixin el tracte entre persones, i finalment l'èxit o el fracàsd'aquestes activitats depèn en gran manera de les persones i de la manera en què s'organitzen."
" [...] El lideratge és la manera en què algú dirigeix i anima un equip de persones i hi dóna suport. El simple fet de ser-ne el cap no significa ser líder. El fet d'ocupar un lloc de responsabilitat no produeix automàticament lideratge. Es pot quedar en el que és estructural, és a dir, en exercici depoder. I encara que el poder és una part del lideratge, no n'hi ha prou per a arribar a ser líder."
"[...] En un gran nombre de tasques són necessaris cada vegada més no tan sols uns bons coneixements tècnics sinó també una òptima capacitat personal de liderar/dirigir. Saber-se liderar un mateix és una de les claus de l'èxit en la nostra vida professional i privada, com també ho és ser capaç deresoldre els problemes i prendre decisions. Tot això queda emmarcat amb una bona capacitat de comunicar. Aquests àmbits són els que podríem definir com a clau. Poques activitats es poden desenvolupar satisfactòriament sense tenir un bon domini en aquests camps."














Les institucions d’educació i de lleure educatiu (i el seu entorn)
Si prenem l’entorn més ampli com lesinstitucions d’educació i lleure i, en menor mesura, els grups d’iguals, podem afirmar, amb claredat, que hi ha una relació directa entre el pas per aquestes institucions (i el seu entorn) i el tipus de valors adquirits en aquestes els quals fomentaran un tipus o altre de lideratge personal Abans d’esdevenir líder social, en determinades institucions d’educació i de lleure educatiu, i potser fins itot amb experiències que reforcen el procés del despertar els primers passos envers el compromís amb un grup d’iguals. En aquest moment vital de l’adolescència (llevat de comptadíssimes ocasions en les quals potser aquestes institucions de “l’entorn” estan clarament vinculades amb la família de procedència) les institucions esmentades i els iguals tenen una influència molt més cabdal que lafamília.
El pas per aquestes institucions , sovint, més endavant es relaciona amb l’assoliment de valors central com esdevenir dins un grup d’amics, un grup d’iguals, cohesionat, amb qui compartir... A més, la trajectòria dins el moviment del lleure i especialment el moviment escolta marca l’evolució de la infància a l’adolescència, oferint una continuïtat a la pertinença al grup adaptant l’oferta itambé les demandes d’iniciativa, de responsabilitat i lideratge a l’edat.
David@lgrealm.comEs per tot això que remarco l’ importancia com a monitors i referents dels infants amb assolir un lideratge personal òptim i així garantir desde la nostre tasca un desenvolupament afavoridor pels infants, creixent en valors positius per potenciar aspectes tant importants de la persona com sónl’autoconfiança, respecte, empatia.. els quals en part determinaran el lideratge personal de l’infant.
L’equilibri del grup , ja sigui en petita escala (grup de l’esplai) o gran escala (l’esplai sencer) també depèn del lideratge que porti a terme el responsable del grup o centre, es a dir; un sistema de gestió d’equips parteix de la premisa que el resultat obtingut per un equip és superior a la suma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Liderazgo
  • Liderazgo
  • Liderazgo
  • Liderazgo
  • Liderazgo
  • Liderazgo
  • Liderazgo
  • Liderazgo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS