Like

Páginas: 3 (669 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2011
Aquest article ens mostra un debat que Jordi Galceran provoca amb la seva obra el "El mètode el Grönholm" on parla de mètodes cientifics o ve intuitius per tal de sel.leccionar personal. Galceránexplica algunes de les tècniques per poder comprovar si el candidat seria un bon professional. Els sotmet a simulacions per tal de saber com és comportarien sota pressió en una situació inesperada.L'autor afirma que no és un expert en la qüestió i que amb la seva obra l'únic que pretén és crear qüestions sobre el tema, més que de resoldre'ls, ja que no critica la intuïció ni el mètode científic.Pilar Jiménez és membre de Saba Aparcaments, afirma que per experiència pot reconèixer les actituds que busca o evita en un candidat, no deixant enrere el mètode científic. Dóna suport a les duesparts.

D'altra banda el mètode científic, al qual molts professionals donen importància, es basen en que necessiten arguments demostrables dels candidats, com qüestionaris de personalitat, psicotècnicsi de simulació de situacions. No es deixen portar només per la intuïció, ja que seria poc ètic deixarse influir per la seva ideologia o prejudicis. Però, també es comenta que per més que es fespassar als candidats per proves de selecció, aquests no mostrarien com són, sinó una màscara de la seva personalitat.

Com ja em esmentat anteriorment, aquest article tracte sobre la disjuntiva entre elmètode científic o la intuïció, per tal d'escollir una persona adequada per ocupar el lloc de treball d'un directiu. Per tant el text tracte sobre els paràmetres de disseny dels llocs de treball, i enespecial sobre la preparació del candidat. Els paràmetres de disseny dels llocs de treball son: l'especialització, la formalització, la preparació i l'adoctrinament.
En primer lloc el graud'especialització que ja pot ser, horitzontal, amb un càrrec o més d'un, o be vertical, en el qual es pot tenir control o no sobre les tasques que s'han de realitzar. En aquest cas, tractant un càrrec de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LIKE
  • like
  • like
  • like
  • like
  • Like
  • Like
  • Like

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS