Lisistrata

Páginas: 3 (562 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2010
Quadern d’Aram

Vida de Maria Àngels Anglada

Maria Àngels Anglada va néixer a Vic l'any 1930 i va mori l'any 1999 a Figueres. És considerada una de les autores més rellevants per la critica ,en la llengua catalana del s.XX.

Va ser llicencianda en filologia clàssica i la seva trajectòria com escriptora no va començar fins el 1972 amb la publicació dels seus primer poemes ja que semprehavia treballat com a professora o traduint textos clàssica.

Després de viure més de trenta anys a Figueres, el 1996 va rebre un homenatge ciutadà i va ser distingida amb el títol de fillapredilecte.
Figueres va ser també la ciutat dels seus últims dies de vida, reclosa al seu domicili, quan ja se li havia declarat un càncer de pulmó. La mort de Maria Àngels Anglada es va produir enmig delbullici d'un dia tan significatiu a Catalunya com el de Sant Jordi (23 abril 1999) lligat a la celebració del Dia Mundial del Llibre.

Obres

Les closes ( Guanyadora del titol Josep Plà (1978)Sandalies d’escuma ( Premi lletra d’or.
Columnes d’hores
El violí d’auschwitz

Resum

Mª Àngels Anglada conta la peripècia d'una mare i un fill que fugen de l'atac atroç dels joves turcs i trobenresguard a Marsella. Narra la història d'una familia armènia, de les seues experiències per sobreviure dels turcs. Aram i sa mare, Maryc, escriuen una espècie de diari que després la qui conta la històriaes troba aquest quadern i el tradueix.
Aram va agafar una gran malaltia, quan era petit, i sa mare li va prometre que quan es curara hi anirien al llac de Vans, on tenien la familia. Els dos anareni arribaren els turcs amb l'extermini armeni. Aram, Maryc i la familia de Vans fugiren. Fou una fugida complicada, molta gent va morir pel camí. Mare i fill es quedaren primer visquent amb unfamiliar. Aquest parent volia casar-se amb Maryc al enterar-se de la mort del seu marit, Vahé, i de les seues filles, però Maryc no va voler acceptar casar-se amb ell. Així que se n'anaren fins a Grècia, on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lisistrata
  • Lisístrata
  • Lisistrata
  • lisistrata
  • Lisistrata
  • Lisístrata
  • Lisístrata
  • Lisistrata

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS