Lista Schindler

Páginas: 3 (525 palabras) Publicado: 3 de junio de 2012
La Llista de Schindler

Preguntes:

1- Cerca informació sobre Schindler.

Oskar Schindler va néixer a Bohèmia, en el si d'una rica família catòlica que es dedicava als negocis. La seva famíliava patir la fam de la postguerra de la Primera Guerra Mundial i la Gran Depressió de 1929. Durant la seva infantesa i joventut va tenir entre els seus millors amics a famílies jueves.

Va ser unhome de negocis i heroi alemany que va salvar a uns 1200 jueus de l'holocaust nazi, contractant-ne a la seva fàbrica d'articles per a la Wehrmacht, situada en l'actual Polònia.

Va ser reclutat perles SS com informant durant un temps per ser coneixedor dels contactes amb comerciants polonesos i jueus adinerats, aprofitant-se d'això per guanyar-se l'estima de les altes esferes nazis. Els oficialsnazis el veien no només com a un simpàtic i agradable ami , sinó també a una font per proveir-se ocultament en les festes de dames de l'alta societat alemanya, apreciades peces i artefactes del mercatnegre

2- Fes un comentari sobre un dels personatges de la pelicula.

El personatge que he triat i que m'ha impactar mes va ser el contable Stern. Em va impactar la seva tasca a la fàbrica ambSchindler, ja que és el que aconsegueix reunir a tot el món, el és el que li aconsella a Schindler i és el que porta tots els comptes de Schindler i maneja els seus diners, que encara que Schindlersurti als papers com el cap de la fàbrica per al meu gust no és ell, sinó n'Stern, ja que l'únic que fa Oscar és parlar amb els nazis, mentre que ell s'ha d'encarregar de la fàbrica i dels seus problemes,ja que gairebé és portat a un dels camps de concentració.

3- Comenta un fet de la pel·licula que t'hagui acridat més la atenció.

El particular en la pel·lícula estaria donat, entre altrescoses, per totes les "Lleis de Nuremberg" promulgades per Hitler. Les lleis que obligaven els jueus a usar l'estrella groga perquè siguin distingits com a tals, les mateixes que els obligaven a no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Lista De Schindler
  • la lista de schindler
  • La lista de schindler
  • La lista de Schindler
  • La Lista De Schindler
  • La Lista De Schindler
  • la lista de schindler
  • la lista de schindler

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS