literatura catalana

Páginas: 3 (560 palabras) Publicado: 6 de junio de 2013
http://www.slideshare.net/CarolDayanaAcostaDaza/francesc-vicent-garcia
Francesc Vicent Garcia
Biografia:
Francesc Vicent Garcia i Torres, va néixer a l'any 1578 o 1579, era conegut amb elsobrenom de Rector de Vallfogona. Se'l considera el principal introductor de l'estètica barroca en la poesia catalana. En poesia, va utilitzar una nova temàtica i uns nous models formals, sobretot, de laliteratura barroca. Va ser el poeta i autor d'una obra de teatre que abraçava tots els generes: poesia teatre i prosa. Francesc va cursar els estudis eclesiàstics a Barcelona però finalment es va ordenarsacerdot a Vic. També va inaugurar una escola literària que va ser conservada fins el segle XIX.
Poema (negre que es pentinava):
Aquest es un poema amorós on Francesc parla sobre una dona que espentina els cabells en un terrat amb una pinta de marfil. El poeta observa a la dona com es pentina i no pot parar de mirar-la. I finalment s'enamora de ella amb l'esperança de que ella també s'enamoride ell.
Primer paràgraf: Situació de la dama i primera descripció. L'autor explica com és la pinta amb la que es pentina, com són els cabells de la noia, i diu que està en un terrat.
Segonparàgraf: Descripció física. L'autor, a la vegada que contrasta els colors blanc i negre, ens està descrivint com són els cabells i la pell de la dona.
Tercer paràgraf: Com l'autor l'observa. S'explica coml'autor observa el combat des de la distància.
Quart paràgraf: Com n'està d'enamorat l'autor. Parla dels sentiments del poeta. L'amor que sent i la por que té a que acabi el combat de contrastos i laperdi

Joan Ramis
Biografia:.
Joan Ramis, dramaturg, poeta i erudit, era fill d'un advocat i va cursar estudis de retòrica i filosofia a la Universitat Literària de Mallorca (1762-1765). Enaquesta època es poden situar els primers poemes escrits en llatí, Castellà i català, que reflecteixen la influencia dels barrocs espanyols. Va dedicar un sonet al bisbe Despuig. Va ocupar càrrecs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • literatura catalana
  • Literatura Catalana
  • Literatura Catalana
  • literatura catalana
  • Literatura catalana
  • Literatura catalana
  • Literatura catalana
  • La literatura catalana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS