Literatura catalana

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2011
Activitats català t.6
4. La història és la del profeta Jonàs, seguint l’esquema dels quatre capítols de la Bíblia. Al primer capítol la paraula de Jahvè és adreçada al profeta perquè vagi a predicara Nínive, però Jonàs fuig, s’embarca i és llençat al mar pels mariners per tal d’aplacar la tempesta que Déu els ha enviat; al segon capítol, Jahvè fa que un gran peix engoleixi Jonàs, i aquest, dinsel ventre del monstre on passa tres dies i tres nits, eleva una pregària a Déu; al capítol tercer, la paraula de Jahvè és adreçada a Jonàs per segona vegada, i el profeta se’n va a Nínive i hiprofetitza la destrucció de la ciutat, però els ninivites i el seu rei es converteixen i Déu els atorga el perdó; per fi, al capítol quart, Jonàs es queixa de la facilitat amb què Jahvè, compadint-se delshomes, ha desmentit les seves profecies apocalíptiques, però Déu l’alliçona per mitjà d’una planta que fa créixer i tot seguit asseca.
Nabí fou un profeta musulmà.

7.

9. En la mitologia grega,Pandora va ser la primera dona, feta per ordres de Zeus com una part del càstig a Prometeu per haver revelat a la Humanitat el secret del foc. Prometeu va advertir a Epimeteu que no acceptés capregal dels déus, però Epimeteu no va escoltar al seu germà i va acceptar Pandora, enamorant-se d’ella. Fins aleshores la Humanitat havia viscut una vida totalment harmoniosa, però Pandora va obrirl’àmfora que contenia tots els mals alliberant-los.
Sí que té una relació, perquè les dues són nenes petites i tenen la curiositat de veure i descobrir. Pandora és un personatge mitològic que moguda per lacuriositat obre una caixa i deixa sortir tots els mals de la Humanitat, i Pandara és una nena petita que vol agafar les maduixes.

19. Durant la Renaixença s’impulsen els Jocs Florals i durant elmodernisme es potencien els certàmens culturals. Sitges és lloc de segones residències d’un gran nombre d’artistes i en elles es celebren molts actes culturals que promocionen el modernisme. Els actes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • literatura catalana
  • literatura catalana
  • Literatura Catalana
  • Literatura Catalana
  • literatura catalana
  • Literatura catalana
  • Literatura catalana
  • Literatura catalana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS