Literatura catalana

Páginas: 3 (586 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2012
1. Escriu un text d'unes 200 paraules, explicant qui eren els trobadors? En quina època i en quins llocs van viure? Quines són les principals característiques de la seva literatura? En quina llenguaescrivien els trobadors catalans?

2. Fes un comentari personal del poema de Guillem de Berguedà, "Oreneta, el teu cant m'enfurisma", seguint aquests punts:

2.1 Busca al diccionari i escriu ladefinició d'aquestes paraules: enfurismar, espona, sivella, gonella i penyora.

2.2 Explica la situació geogràfica d'aquests llocs: Gironda (no ho confonguis amb Girona), Tolosa de Llenguadoc iGarona.

2.3 Quin és el tema principal del poema?

2.4 Quines obligacions té el trobador?

2.5 Quines informacions dóna la dama a través de l'oreneta?

3. Llegeix l'apartat "Poemes d'amor"i tria elpoema que més t'agradi. Explica els motius de la teva elecció i comenta les impressions que et suggereix el poema.

Literatura Catalana



1 - Els trobadors eres poetes que integren la líricaprovençal des dels segles XII i XIII, solien ser Catalans, Italians i Gals"Francesos". i La seva activitat literària és designada amb el verb trobar. El nom de poeta era reservat a aquells quecomponien en llatí; i el de trobador s'estengué a les altres llengües per designar els autors de les poesies cultes en llengua vulgar: trouvère en francès, trovator en italià, trobador en castellà (desprésescrit trovador).

El trobador no tan sols redactava el text, o lletra, de la poesia, sinó que també componia els relats en cançons amb les quals per transmetre els relats amb el cant.. El trobadorera, doncs, músic i poeta alhora. Aquesta necessitat de compondre musicalment exigia al trobador una elevada formació i una especialització- La rígida tècnica poètica tampoc no permetia lesimprovisacions.

2.1 - Enfurismar - Irritar

Espona - Espai que hi ha entre el costat del llit i la paret de la cambra.

Sivella - Peça de metall o d'altres materials que serveix per a unir els dos caps...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • literatura catalana
  • literatura catalana
  • Literatura Catalana
  • Literatura Catalana
  • literatura catalana
  • Literatura catalana
  • Literatura catalana
  • La literatura catalana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS